OrPo otti revanssin LP Vampulasta

Anne Kotipuro 12.01.2019 22:42 | Lähetä palautetta artikkelista
OrPon uusin tulokas Tiana Dockery (keskellä) esiintyi kentällä pirteästi ja noukki pelattavaksi vaikeitakin palloja. Kuva Juha Jäntti.

Oriveden Ponnistus otti vuoden ensimmäisessä liigapelissä hienon 3-0 -kotivoiton LP Vampulasta kauden ennätysyleisön edessä. Lentisjunnut olivat myyneet tehokkaasti lippuja ennakkoon, ja katsojia oli yli 600.

Alku ei tosin näyttänyt kovin lupaavalta, sillä OrPo oli vartin pelin jälkeen tappiolukemissa 7-12. Etenkin vieraiden 198-senttinen keskipelaaja Claire Felix pisti peräperää palloja OrPon kenttään. 

Tästä alkoi kuitenkin OrPon sitkeä takaa-ajo, jossa hyvänä apuna olivat esimerkiksi Erica Handleyn syötöt. Vampula käytti aikalisän numeroissa 14-17 ja 19-20, mutta OrPon kirivaihde jatkui. Tasoissa oltiin 21-21 ja siitä edettiin piste kerrallaan eräpalloon.

Vampulan lujalyöntinen ja korkealle pomppaava yleispelaaja Kia Bright loisti erityisesti ykköserän loppuvaiheissa, mutta myös OrPon Shannon Dugan hyökkäsi hienosti ja vei hyökkäyksellään OrPon erävoittoon 25-23.

Toinenkin erä alkoi Vampulan pistejohdossa, mutta tasoihin päästiin lukemissa 9-9. Heti sen jälkeen LP Vampulan kapteeni, passari Iida Paananen sai posmotuksestaan keltaisen kortin – verkkotuomari tiivisti tilanteen päätuomarille paljonpuhuvasti käsimerkillään. 

Kia Brightia ei suotta valittu joukkueensa parhaaksi, myös tässä erässä hän löi kovaa ja korkealta. Mutta avauserän komean nousun tuoma mielihyvä kantoi  kotijoukkuetta tässäkin erässä, ja OrPo pelasi yritteliäämpi. Pisteitä tuli myös nokkelilla jujuilla, ja Brightin kirkkauskin hiukan himmeni pelin edetessä.

OrPon uusin vahvistus, ensimmäistä liigapeliään pelannut amerikkalainen Tiana Dockery oli pirteä ilmestys. Hän sai mukavasti passeja, päätti palloja reippaasti ja hänen hyväntuulisuutensa oli tarttuvaa. Syötötkin olivat ajoittain  sopivan kieroja.

Kakkoserä meni OrPolle numeroin 25-19. Merkillepantavaa illan pelissä oli kattokosketusten runsaus etenkin Vampulan kenttäpuoliskolla.

Kolmatta erää vei pisteiden valossa OrPo, mutta siinäkin nähtiin ajoittain kovia palloralleja. 

OrPon päävalmentaja Apostolos Oikonomou otti joukkueen rauhoittamiseksi aikalisän tilanteessa 15-13, ja toisen, kun vastustaja jo ottelupallon häämöttäessä oli kirinyt parin pisteen päähän tilanteessa 23-21.

Vampulan valmentaja Darko Dobreskov puolestaan kokeili kolmoserässä passarinvaihtoa, mutta Tuuli Metsäkoivu sai muutaman pisteen jälkeen palata penkille.

Ottelupallon päätti uusi tulokas Tiana Dockery nelospaikalta, ja kolmoserä oli taputeltu numeroin 25-22.

OrPon parhaana palkittiin vahvasti hyökännyt Nelli Rantanen.

Tarkemmin illan ottelusta keskiviikon 16.1. lehdessä.