OrPo nousi sarjakärkeen

Kalle Uotila 21.12.2017 11:13 | Lähetä palautetta artikkelista
Passari Olga Vergidou oli Nurmossa tehokas myös verkkotorjunnoissa. Tässä hän kiittää Niko Ronkaista syntymäpäiväkukista viime sunnuntain Vampula-kotipelissä. Kuva Raimo Lietsala.

OrPo selätti Nurmon Jymyn 3–0 (25–20, 25–23, 25–19) Nurmossa pelatussa ottelussa, jota seurasi 396 katsojaa. Voitollaan OrPo nousi Mestaruusliigan kärkeen yhdessä HPK:n kanssa. Kärkipaikka voi olla lyhytaikainen, sillä HPK kohtaa vielä ennen joulua kotonaan Nurmon Jymyn.

OrPon kokoonpanosta oli yhä pois hakkuri Francyele Lemos. Hänen uskotaan olevan täydessä kunnossa joulutauon jälkeen. Hänen paikkaansa Nurmossa pelasi Jalé Hervey, 9/+4.
Hänen ja muidenkin hyökkääjien suoritusvarmuus tasoitti peliä. OrPo hallitsi kuitenkin kamppailua kaikki kolme erää. Se voitti ässät 10–5, torjunnat 11–8, hyökkäyksen 38–32 ja vastaanoton murskaavasti 62–44 prosenttia.

Ainoa tiukka erä oli kakkoserä. Jymy johti sitä 17–13. Jessica Kosonen otti ohjat käsiinsä, hyökkäsi peräjälkeen kaksi pinnaa ja torjui yhden. Saara Lepistö hyökkäsi tasoituksen 17–17. OrPo pääsi kolmen pisteen karkumatkalle, pisteisiin 23-20. Jymy tuli uudelleen tasoihin. Ratkaisun iski takuuvarma Franciele Stedile kahdella hyökkäyksellä.

Kolmoserän alussa Stedilen syöttöputki vei kohti ratkaisua, 7–2-johtoon. Kolmea pistettä lähemmäksi Nurmoa ei päästetty. Sinetin iski Stedile.

Nurmon tehokkain, Alexandra Vajdova nousi lukemiin 11/0. Varmin pelaaja oli Karoliina Friberg, 9/+5. OrPon hai oli odotetusti Stedile, 19/+13. Toisena tuli Jessica Kosonen, 14/+9 ja kolmantena Saara Lepistö, 9/+6. OrPon syötöt purivat, ja puolustuspeli säilytti tasonsa hyvänä.

– Pelimme oli perustasolla. Hyväkuntoisen joukkueen suoritustaso on vakaa. Se riitti hyvin Nurmon kaatoon. Olga Vergidou ja Stedile pelasivat hyvän pelin, kertoi päävalmentaja Heikki Kosonen.

Joukkue siirtyy joulutauolle. Harjoitukset jatkuvat 29. joulukuuta. Edessä on heti 5.tammikuuta Turussa Kupittaan uudessa hallissa Suomen cupin välieräottelu Kuusamon Pölkkyä vastaan. Voitolla joukkue pelaa lauantain finaalissa LP Viestiä tai HPK:ta vastaan.