OrPo näytti kaapin paikan syksyn päätteeksi

Anne Kotipuro 21.12.2019 23:31 | Lähetä palautetta artikkelista
Netta Rekola hoitaa ottelupallon pisteeksi, vastassa Viivi Pyhäjärvi (13) ja Aliisa Kähkölä (4). Kuva Ari Keskinen.

OrPon Mestaruusliigajoukkue oli tyly emäntä pohjoisen vieraille syksyn päätösottelussa lauantaina. Kotijoukkue otti voiton rovaniemeläisestä Woman Volleysta erin 3-0 (25-17, 25-12, 25-18).

Alussa mentiin tasatahtia, mutta tilanteessa 9-9 OrPo vetäisi kaulan, johon WoVon aikalisäkään ei tepsinyt. Toisen aikalisän vieraiden valmentaja otti pisteiden ollessa 17-12. WoVo pääsi kolmen pisteen päähän, ja siinä tilanteessa 18-15 OrPokin käytti yhden aikalisän, mutta varsinaista hätää ei kotijoukkueella näyttänyt olevan.

Kentällä kävi muutamaan otteeseen myös Orivedeltä Rovaniemelle pelaamaan suunnannut Oona Viljanen. Nuori pelaaja selviytyi mukavasti siihen nähden, että häntä kentälle tultuaan tietysti pommitettiin syötöillä. Tekipä hän myös kaksi pistettä nelospaikan hyökkäyksillä.

 

Kakkoserän tylyihin numeroihin alkutahdit löi Netta Rekola heri erän alussa kolmella peräkkäisellä syötöllään, mutta pahempaa oli WoVolle vielä tulossa. Tilanteessa 5-1 Carly Beddingfieldin satasen hyökkäys uppoaa vastustajan kenttään, ja syöttöpaikalle astelee passari Nea Luntamo. 

Heti ensimäinen aloitus putoaa ässänö. WoVo ottaa aikalisän, jolla ei ole vaikutusta, ja toisen heti kaksi pistettä myöhemmin. Luntamo jatkaa ja jatkaa syöttöjään, ja joukkue yhdessä hoitaa pisteet kotiin. Luntamon syöttövuoro päättyy vasta tilanteessa 18-2 jatkopallon osuessa antenniin.

Vieraatkin ottavat välillä pisteitä, mutta OrPo etenee kuitenkin vakuuttavaan erävoittoon 25-12. Loppuerän paniikista, jota OrPolta on syksyn mittaan nähty harmillisen usein, ei tunnu nyt jälkeäkään. Joukkue pelaa uhrautuvaa, periksiantamatonta puolustuspeliä ja hyökkää niin voimalla kuin jujuillakin.

 

Pitkän erätauon jälkeenkin OrPon vahva ote säilyy, ja tilanteessa 8-2 WoVo ottaa aikalisän. Se tuokin vieraille puhtia ja jokusen lisäpisteen. Kotijoukkue tätäkin erää kuitenkin vie, eikä WoVon toinen aikalisä muuta tilannetta ratkaisevasti. 

Vieraat hivuttautuvat kuitenkin hiljalleen vain pisteen pääähän, ja myös Sotiris Gkotsis turvautuu aikalisään. Erää jatketaan OrPon hienoisessa johdissa.

Kolmoserän lopulla OrPon näkyvimmäksi hahmoksi nousee Netta Rekola, joka takoo pisteitä varsinkin saadessaan passin keskelle verkkoa. Hänen hyökkäyksistään lähtevät myös pelin kaksi viimeistä pistettä OrPolle. 

 

Peli hoidettiin kahvitaukoineen puolessatoista tunnissa, vaikka nähtiin siinä sentään muutama hyvinkin pitkä palloralli.

LähiTapiola-pisteet jäivät tällä kertaa kaikki Orivedelle – Saara Holm 3, Nea Luntamo 2 ja Beddingfield 1 – ja joukkueiden parhaiksi nimettiin Saara Holm sekä WoVosta libero Outi Polso. 

Tarkemmin pelin tehonaisista uuden vuoden ensimmäisessä lehdessä 2.1. Pian sen jälkeen alkavatkin jo kevään pelit, joihin mukaan odotetaan myös uusia kasvoja.