OrPo meni Suomen Cupin finaaliin neljännen kerran

Kalle Uotila 17.01.2019 14:01 | Lähetä palautetta artikkelista
Tässä hyökkäävä Nelli Rantanen joutui aloituserässä välillä penkillekin virheiden vuoksi, mutta kuittasi ne komeasti päätöserässä. Kuva Jyri Hömmö.

OrPo kohtaa 26. tammikuuta Turussa naisten Suomen Cupin finaalissa Hämeenlinnan Lentopallokerhon. Paikka ratkesi keskiviikkoiltana Pihtiputaalla huikean jännittävässä kamppailussa LiigaPlokia vastaan. Tarvittiin viisi erää ja 93 peliminuuttia, ennen kuin tulostaululle merkittiin OrPon voitto OrPon voitto 2–3, erät 25–21, 21–25, 22–25, 25–16, 9–15. (eränumerot korjattu yleisen käytännön mukaisiksi, kotijoukkue ensin mainittuna -AK)

Ottelu oli erittäin tasainen ja tasokas. Kummallakin joukkueella oli kova halu päästä finaaliin. LiigaPlokille se olisi ollut ensimmäinen kerta.
OrPo on ollut siellä kolmesti ja voittanut cup-mestaruuden vuosina 1996 ja 1997. Hopeaa tuli 2011. Nykyisestä joukkueesta Sanna Häkkinen pelasi 2011 hopeajoukkueessa.

Pelin tärkeys näkyi hienoisena hermoiluna etenkin syöttämisessä. OrPo kesti paineet paremmin. Se teki kymmenen syöttövirhettä LiigaPlokin 15:ttä vastaan. Se olikin ainoa asia, missä OrPo oli parempi ottelutilastoissa. Peliä ei kuitenkaan ratkaista tilastolla, vaan voittaja on se, joka hoitaa erien viimeiset pallot pisteiksi. OrPo hoiti nyt niitä kolme kotijoukkueen kahta vastaan.

LiigaPloki vei ensimmäisen erän 25–21. Toisessa OrPo korjasi voiton samoin numeroin 21–25. Kolmannessa mentiin lukemissa 22–21, kun OrPo teki virheettömän loppukirin. Vaihdosta kentälle tullut Saara Holm ja Nelli Rantanen iskivät kakkospaikalta. Moona Kokko torjui ja OrPon tehokkain syöttäjä Erica Handley päätti erän ässäsyötöllä.

Neljäs erä kulki Plokin tahdissa. OrPon valmentaja otti vaihtopenkiltä Oona Viljasen, Saara Holmin ja Emilia Putkisaaren kentälle ja osa aloituskuusikosta pääsi keskittymään viidenteen erään.

Se alkoi kuitenkin heikosti. Ploki karkasi heti 3–0-johtoon.Tilanteessa 7–4 OrPo oli tehnyt vasta yhden oman pisteen. Saara Lepistön torjuntapiste toi syötön OrPolle. Nelli Rantanen meni syöttämään ja viipyi syöttöalueella viiden pisteen edestä OrPon siirtyessä johtoon 7–10. Ploki käytti kaikki aikalisänsä, eikä saanut syöttöä poikki.
Nelli päätti syöttöputkensa itse virheeseen, mutta ei hätää. Sanna Häkkinen puolusti hyökkäykset ylös, ja verkolla Saara Lepistö ja Erica Handley napsivat torjuntapinnat. Shannon Dugan tappoi nelosesta kerran ja Tiana Dockery kahdesti.

Pelaajien ja valmentajien kommentteja sekä tehotilastoja keskiviikon 23.1. lehdessä!

Suomen Cupin finaali pelataan Turussa 26. tammikuuta kello 16. Sinne pääsee OrPon fanibussilla. Aikatauluista tietoa Oriveden Sanomien Seurat-palstalla ja OrPo Volleyn kotisivuilla.