OrPo lämpeni hitaasti, pisteet kuitenkin kotiin

Anne Kotipuro 17.12.2017 23:22 | Lähetä palautetta artikkelista
LP Vampulan Hilkka Hujanen hyökkää, torjumassa Saara Lepistö ja Olga Vergidou. Kuva Ari Keskinen.

Viimeisessä kotipelissään ennen joulutaukoa OrPo otti täydet pisteet LP Vampulalta erin 3–1 (22–25, 25–12, 25–13, 25–23). Alku takkusi pahanlaisesti, onneksi otteet paranivat pelin edetessä. Neljäs erä olisi kuitenkin voinut päättyä miten vain.

OrPo oli aloituserässä jo häviöllä 3–10, mutta Jalé Herveyn pitkä syöttöputki nosti OrPon mukaan taisteluun, ja tasoihin mentiin kahdella peräkkäisellä Jessica Kososen nelospaikan hypökkäyksellä.
Alun tahmeutta selittävät osin pohjoisen reissulta alkanut flunssakierre ja Francyele Lemosin poissaolo kentältä. Lemos poti edelleen Kosovon cup-reissulla louikkaantunutta nilkkaansa.
Vaikka erän loppuosa olikin selkeästi tasaisempaa, vieraat olivat kuitenkin erän viimeisissä pisteissä vahvempia.

Toisessa erässä OrPo lähti nousukiitoon Herveyn ja Kososen syöttäessä, ja jo tilanteessa 13–6 LP Vampula oli käyttänyt molemmat aikalisänsä – tuloksetta. OrPo eteni erävoittoon selkein numeroin.
Peli oli melko epätasaista: välillä tehtiin helppoja virheitä, sitten taas taisteltiin huimasti joka pallosta ja pelastettiin jopa yhdellä kädellä pelloa pelattavaksi.
Myös kolmas erä oli OrPon hallintaa. Tässä erässä syöttäjänä kunnostautui Niina Ylönen, jonka aloituksia vierailla oli hankaluuksia nostaa. Hän viihtyi syöttöpaikalla tilanteesta 5–3 pisteisiin 11–3. Aikalisän turvin LP Vampula sai lopulta katkaistua Ylösen syöttöputken.
OrPo meni menojaan, ja eräpallon syötti Hervey. Lopulta Saara Lepistö heittää passin Jessica Koselle, joka iskee niitin nelospaikalta.

OrPon passari Olgha Vergidou heittää tyylikkäitä takapasseja, mutta nopeat keskihyökkäykset jäivät tässä pelissä harmittavan vähiin.
Yhden kerran, tilanteen ollessa 22–22, kentälle vaihdettiin myös kakkospassari Anni Toivonen ja Henna Kilpeläinen Vergidoun ja Herveyn tilalle. Seuraava piste meni OrPolle, kun Franciele Stedile sai oivallisen passin, ja vaihto purettiin saman tien.
Erä ja sen myötä koko ottelu päättyivät sitten kotijoukkueen hyväksi, mutta neloserä oli kaiken kaikkiaan viihdyttävää peliä.

LP Vampulan Sarah Blomberg kertoi, että he tulivat Orivedelle hyvin valmistautuneina, mutta seuraaviin peleihin pitää olla vielä aggressiivisempi ote.
OrPon parhaana ja kolmella LähiTapiola-pisteeellä palkittu Jessica Kosonen myösni, että peli oli kaksijakoinen, mutta ensimmäisen erän puolivälistä neljännen puoliväliin nähtiin kotijoukkueelta hyvää peliä.

LP Vampulan päävalmentaja Arttu Keränen harmitteli joitakin rajapalloja, jotka eivät kuitenkaan peliä ratkaisseet, Ensimmäisessä eräässä vieraat uskalsivat pelata lentopalloa, toinen ja kolmas erä olivat heiltä äärimmäisen pehmeää peliä.
– Virheitä tehtiin enemmän kuin normaalisti. Paremmalla hyökkäyksellä olisimme olleet viidennessä. Löytyi niitä asioita, joita olemme etsineet, Keränen arvioi.
OrPon päävalmentajan Zvonko Nikolicin sopimuksen purkautumisen jälkeen päävalmentajana toistaiseksi toimiva Heikki Kosonen totesi, että kovasti saatiin tehdä töitä, mutta palkintona olivat tärkeät pinnat.
Pelissä nähtiin paljon puolustuksia ja hieboja varmistuksia ja ennen kaikkea loppuun asti pelaamista. Torjuntapelaamisessa kuitenkin hävittiin Vampulalle.
OrPolla on ennen joulua vielä keskiviikkona vieraspeli Nurmon Jymyä vastaan, sitten alkaa joulutauko ja valmistautuminen Suomen Cup -finaaliviikonloppuun ja heti perään Eurocupin jatkopeleihin.