OrPo hoiteli LP Kangasalan 3–0 cupin ensimmäisessä pelissä

Anne Kotipuro 25.10.2017 23:40 | Lähetä palautetta artikkelista
Jessica Kosonen hyökkäsi tehokkaasti myös laidoista, tässä taas yksi isku lähdössä matkaan. Verkon toisella puolella vastassa Jessica Wagner ja Jutta Riikonen. Kuva Ari Keskinen.

Rakkaat naapurit OrPo ja LP Kangasala ovat vastakkain lentopalloilun Suomen cupin puolivälierässä. Ensimmäisen kahdesta kohtaamisesta hoiti keskiviikkona Kangasalla OrPo pienen alkukangertelun jälkeen selkeästi erin 3–0 (25–19, 25–23, 25–21).

 

LP Kangasalan vahvat pelaajat olivat hankalia syöttöjä nakellut amerikkalaisvahvistus Jessica Wagner, sekä yleispelaajat Jutta Riikonen ja Liisa Hurskainen.

Varsinainen yllätysveto oli kuitenkin LP Kangasalan farmijoukkueesta, ykkössarjaa pelaavasta Rantaperkiön Iskusta vain yhdellä yhteisharjoituksella kuusikkoon kutsuttu Netta Rekola, syntyisin Längelmäeltä! Isä Niklas oli nytkin katsomossa, OrPon fanijoukossa…
Omassa joukkueessaan Netalla on yleispelaajan rooli, nyt vasta 16-vuotias pelaajalupaus (pelaajan ikä korjattu 2.11., AK) hyökkäsi vahvasti ja ennakkoluulottomasti laidoista. Hänet palkittiinkin joukkueensa parhaana.

 

OrPon paras oli tälläkin kertaa Jessica Kosonen, mutta kohtalaisen hyvä ilta oli myös Francyele Lemosilla. Laitahyökkäysten ohella Jessica viihtyi myös syöttöruudussa, erityisesti kolmoserässä.
Hän kiusasi kotijoukkuetta matalilla, vaikeasti nostettavilla aloituksilla tilanteesta 17–12 vieden OrPon johtoon 18–20, vaikka LP Kangasalan valmentaja Janne Anturamäki yritti kahdella aikalisälläkin katkaista syöttöputkea.

 

Kakkoserässä OrPo oli pitkään viisikin pistettä tappiolla, vaikka nousikin välillä parin pisteen päähän. Sekä kakkos- että kolmoserän lopulla Zvonko Nikolic vaihtoi Lemosin ja passari Olga Vergidoun tilalle passari Anni Toivosen ja yleispelaaja Jalé Herveyn.
Kakkoserässä Kosonen torjuikin OrPon tasoihin, eikä LP:n toinen aikalisä auttanut, vaan OrPo meni ohi ja eräpalloon.

 

Kolmatta erää lähdettiin kotijoukkueen pienellä johdolla, joka ehti kasvaa jo tilanteeseen 17–11. Ensin LP:n amerikkalaispassari Mita Uiato juoni pisteen toisen kosketuksen ratkaisulla, ja OrPon aikalisän jälkeen Jessica Kosonen löi pallon LP Kangasalan torjunnan kautta ulos ja siirtyi syöttöruutuun huolehtien itse jatkosta.

 

Tuomari Arto Muro oli tarkkana käsittelyvirheissä, mutta toisaalta katsoi läpi sellaisiakin epäpuhtaita nostoja, joista OrPon fanikatsomo jo kiehui. Cup-jännitys kenties kovensi kielenkäyttöä.

 

Joukkueet kohtaavat runsaan viikon kuluttua, sunnuntaina 5.11. jälleen Kangasalla Mestaruusliigan runkosarjapelissa, ja cupin toinen osaottelu pelataan vasta 22. marraskuuta Orivedellä.
Otteluparista parempi on aikanaan mukana neljän joukkueen cup-finaaliviikonlopussa Turussa.

Tarkemmin tästäkin pelistä ensi keskiviikon Oriveden Sanomissa.