OrPo avasi välierät riemukkaasti voitolla Salosta

Anne Kotipuro 22.03.2019 00:58 | Lähetä palautetta artikkelista
Nelli Rantanen (vas. ) ja Netta Rekola torjumassa vahvasti hyökännyttä LP Viestin Kertu Laakia. Kuva Ari Keskinen.

OrPo haki Mestaruusliigan välieräparista LP Viestiä vastaan avausvoiton 2–3 ja mikä parasta, venyi vitoserässä kahdesti takamatkalta erävoittoon.

Ensimmäinen erä mentiin kotijoukkueen tahdissa 25–15, mutta toinen erä muutti suunnan: Erica Handleyn hyvillä syötöillä oltiin pian johdosa 1–5. OrPon johto säilyi 15 pisteeseen asti, jollloin käytiin tasoissa.

OrPo eteni parin pisteen etumatkassa erävoittoon pistein 24–26 tasoittaen pelin 1–1::een. Vierasjoukkueen pelaajat, Shannon Duganin näyttäessä mallia, alkoivat lämmetä.

Samaa vauhtia alkoivat kotijoukkueen pelaajat hermostua, jopa kuumeta. Tuomarille tuli asiaa tuon tuostakin. Puhetta riitti siinä määrin, että tuomari muisti LP Viestiä ensin keltaisella kortilla, sitten kahdesti punaisella. 

Toisen punaisen sai valmentaja Tomi Lemminkäinen, toisen Lena Lymareva-Flink. Kuumeneminen söi Lymareva-Flinkin pelitehoa, ja hän jäikin tehoissa yhden miinukselle.

 

Kolmoserässä mentiin pitkän matkaa OrPon hienoisessa johdossa, mutta 20 pisteen korvilla LP Viesti hivuttautui rinnalle ja otti lopulta erävoiton 25–23. Kuvaavaa oli taistelupallo tilanteessa 20–21: Tiana Dockery iski neljästi verkon yli, mutta pallo ei kuollut sitten millään.

Neloserä kirjattiin OrPolle yllättävänkin isoin numeroin 15–25, ja peli oli tasoissa 2–2. OrPo saavutti flow-tilan, jassa onnistumiset ruokkivat seuraavia.  

Lemminkäinen käytti kentällä myös kakkospassari Krystsina Yagukovaa, mutta siitä ei ollut apua.

 

Viitoserä alkoi OrPon kannalta huolestuttavasti, kun LP Viesti johti ensin 4–0 ja vähän myöhemmin jo 12–9. Näistäkin ahdingoista OrPo nousi. 

Ratkaiseva nousu erän lopulla alkoi, kun Emilia Putkisaari vaihdettiin takakentälle, hän onnistui nostossa ja koko pelin ennakkoluulottomasti hyökännyt Netta Rekola löi pisteen kakkospaikalta. 

Sitä seuranneella Erica Handleyn syöttövuorolla torjuttiin väkevästi hyökännyt Kertu Laak. Syöttinä Erica ässänkin tässä kohtaa, mitä mainioimpaan paikkaan.

LP:n kaksi aikalisääkään eivät pysäyttäneet OrPon hurmosta, jota vähälukuinen, mutta äänekäs fanijoukko tuki ämpärein ja seisomaan nousten.

Ottelupallon OrPo nousi, kun kotijoukkueen 198-senttinen amerikkalainen Jenna Rosenthal torjuttiin. Ottelu päättyi Netta Rekolan torjuntaan ja viimeinen erä upeasti OrPolle 12–15.

 

OrPo kenties hyökkäsi pehmeämmin, mutta osoitti vahvuutensa voittamalla torjunnat 16–14. Hyökkäysprosenteissa hävittiin kotijoukkueelle, mutta vastaanoton OrPo päihitti prosentein 43–39. Ässät OrPo voitti 7–4.

– Ja korttien määrässä hävittiin, letkautti joku paluumatkan fanibussissa.

LP Viestin tehokkaimpia olivat Anna Czakan 12/+8 ja Kertu Laak 19/+7. Myös Jenna Rosenthal oli varsinkin keskihyökkäyksissä vahva, mutta hiipui hiukan loppua kohti, saavuttaen kuitenkin tehot 10/+7.

Vierasjoukkueen tehokkaimpia olivat koko illan peliään parantanut Shannon Dugan 16/+7, Nelli Rantanen 15/+6 ja Netta Rekola 12/+6. 

Erica Handley saavutti passarille mainiot tehot 8/+6, mutta passien tarkkuudessa oli tällä kertaa hiukan toivomisen varaa. 

Tiana Dockeryn virheet pudottivat pisteet 14/+3:een, ja Saara Lepistölle kirjattiin pisteet 7/+2, mutta torjuntapisteitä hän saavutti kuusi.

 

Ei ihme, että päävalmentaja Apostolos Oikonomou oli pelin jälkeen varsin ylpeä joukkueestaan, etenkin sen asenteesta viimeisen erän tappioasemissa. Tomi Lemminkäinen  muistutti, että tämä oli vasta ensimmäinen välierä, ja he aikovat ottaa kotiedun takaisin lauantaina Orivedellä. 

Seuraavat kohtaamiset ovat siis lauantaina kello 17 Orivedellä ja maanantaina kello 18.30 Salossa. Tarvittaessa pelataan vielä ensi keskiviikkona Orivedellä ja perjantaina Salossa. Finaalipeleihin mennään kolmella voitolla, häviäjä pelaa pronssista.

OrPon voitto Salosta kuitenkin nosti välieräsarjan kiinnostavuuden heti toiseen potenssiin.