OrPo 16 parhaan joukkoon Challenge Cupissa!

Anne Kotipuro 10.01.2018 23:07 | Lähetä palautetta artikkelista
Henna Kilpeläinen lyö palloa avauserässä nelospaikalta, vastassa Erona Mahmuti (6) ja Dhurata Sylejmani (10). Kuva Arri Keskinen.

Eipä olisi uskonut, että vastasssa oli umpiväsynyt porukka, joka saapui Orivedelle vasta neljän maissa erinäisten viivästysten jälkeen.
Voittajasta ei kuitenkaan jäänyt epäselvyyttä, kun kotijoukkue OrPo voitti kosovolaisen KV Kastrioti Ferizajn 3–0 (25–17, 25–18, 25–19) ja on nyt Challenge Cupissa 16 parhaan joukkueen ryhmässä.

Tämä on harvinainen saavutus seurahistoriassa. OrPon seuraava vastustaja on todennäköisesti kova tsekkijoukkue Ostrava, joka kohdataan kotona jo 24. tammikuuta.

Kosovon joukkuetta valmentaa joukkueen passarinakin pelaava Vildane Jashari, KV Kastrioti antoi nyt kovemman vastuksen kuin kotonaan joulukuussa. Pelien välillä oli Kosovossa katsottu ahkerasti videoita, ja niinpä vierasjoukkue pystyi pistämään paremmin kampoihin matkaväsymyksestä huolimatta.

Valmentaja olikin tyytyväinen heidän pelistään. KV Kastriotilla on nuori joukkue nelikymppistä valmentaja-passaria lukuun ottamatta: 7 pelaajaa on syntynyt 2000-luvulla ja lähes kaikki muutkin ovat parikymppisiä.
– Hyvä peli kolmen tunnin unilla, kuvaili myös yleisdpelaaja Nazmine Ibrahimi ja kertoi, että he suuntaavat katseet tulevaisuuteen.

OrPon parhaaksi valittu Franciele Stedile sai myös havaita, että Kosovon joukkue pelasi täällä paremmin kuin kotonaan.
– Teimme liikaa virheitä, mutta kuitenkin 3–0-voitto oli hyvä asia, Stedile kuittasi.

Francyele Lemosin paikalla pelasi pitkät tovit lentopallolukiolainen Henna Kilpeläinen. Myös kakkospassari Anni Toivonen sai paljon peliaikaa joka erässä.
OrPon valmentaja Apostolos Oikonomou oli tietenkin tyytyväinen tulokseen ja jatkopaikkaan.

– Tähän peliin oli hieman vaikea valmistautua, mutta kentällä tehtiin välttämätön ja se riitti voittoon. Tämä peli oli kuitenkin hyvä minulle uutena valmentajana, että pääsin tutustumaan useiden pelaajien peliin. Olin näkemääni tyytyväinen, hän tiivisti.

Tarkemmin pelistä keskiviikon lehdessä. Vaikka tulos vaikutti etukäteen selvältä, ottelussa nähtiin pitkiäkin palloralleja, tosin myös aika alokasmaisia virheitä.
Viikonloppuna lähdetään jo Pihtiputaalle pelaamaan Mestaruusliigaa Plokia vastaan