Orivesiläisestä Kerttu Lehmuksestako tuleva leijonatähti?

Kati Pääkkönen 20.01.2020 14:37 | Lähetä palautetta artikkelista
Vasta kahdekasluokkalainen Ilves-hyökkääjä Kerttu Lehmus on osoittanut hyvää pelitaitoa ja pelisilmää Naisten Liigassa. Hän lukee peliä hyvin ja rakentaa tilanteita myös joukkuetovereilleen. Kuva Arno Hämäläinen.

Vuoden nuoreksi urheiljaksi Orivedellä valittu Kerttu Lehmus, 14, on nuoresta iästään huolimatta pelannut Naisten liigassa jo viime syksystä. Ilves-kiekkoilija debytoi ensimmäistä kertaa viime syksynä alle 16-vuotiaiden maajoukkueleirityksissä.

Naisten Liigassa kahdeksatta luokkaa käyvä orivesiläinen kiekkolupaus on nuorimpia pelaajia. Kerttu ei mieti ikää. Hänet on otettu joukkueessa hyvin vastaan.

– Sovin hyvin porukkaan. Teen töitä joukkueelle ja mietin, miten voin omalla tekemiselläni auttaa kaveria jäällä. Yhteen pelaaminen ja onnistunut lopputulos tuntuvat hyvältä.

Ilveksen päävalmentaja Ville Tolvanen on todennut, ettei Kertun ikä ole este. Hyökkääjänä Kerttu on jo nyt osoittanut vahvaa pelisilmää ja taitoa. Vaikka laukaus ja lajitaidot kehittyvät vielä, nuori pelaaja tekee paljon asioita oikein.

Lue lisää muun muassa Kertun tulevaisuuden ajatuksista 22.1. lehdestä.