Orivesi pukeutuu juhlavuonna pinkkiin ja turkoosiin

Oriveden Sanomat 21.11.2018 15:12 | Lähetä palautetta artikkelista
Juhlalogolle voi valita sekä kuosillisen että yksivärisen pohjan.

Oriveden kaupunki täyttää ensi vuonna 150 vuotta. Merkkivuottaan varten kaupunki on tilannut uudet logot ja juhlakuosin. Inspiraatiota suunnitteluun haettiin luonnosta ja kulttuurista sekä paikallisen taiteilijan teoksesta.
Juhlavuoden graafisten elementtien pääväreiksi on valittu pinkki ja turkoosi sekä musta, joista on käytössä myös rinnakkaissävyt. Ensisijaisessa logossa on teksti Orivesi 150 ympyränmuotoisella pohjalla. Lisäksi logosta on luotu kuositaustalliset ja taustattomat versiot. Juhlavuotta varten valmistui myös ihmisten ja eläinten jäljillä kuvioitu kuosi.

 

– Uuden ilmeen ja erityisesti kuosin kautta haluamme tuoda esille paikkakunnan monipuolisuutta: Orivedellä hyvien palvelujen sopivan kokoinen kaupunki ja kaunis luonto toimivat lähekkäin ja rinnakkain, tarjoten asukkailleen arjen toimivuutta ja elämyksiä läpi vuoden, toteaa kaupungin elinvoimajohtaja Pirkko Lindström.
Logojen ja kuosin väritykset ja elementit kuvaavat perinteikästä, mutta rohkeasti uudistuvaa ja eteenpäin suuntautuvaa kaupunkia. Kuosin innoittajana toimi orivesiläisen taidegraafikon Tom Linkopuun viime kesänä torille ideoima ja projektina toteutettu jalanjälkiteos. Oriveden vaakunan värit, sininen ja punainen, haluttiin graafisissa elementeissä tuoda modernisti tähän päivään.
– Juhlavuoden väreiksi valitut pinkki ja turkoosi ovat Oriveden värit 2.0, luonnehtii kaupungin tiedottaja Jenni Koponen.
– Perinteisesti kuntamarkkinoinnin luontovärejä ovat olleet sininen ja vihreä, mutta nyt halusimme lähteä reilusti kohti uutta.

 

Oriveden 150-vuotisjuhla-asun on luonut helsinkiläinen mainostoimisto Mene Creative. Yhtiöstä löytyy vankkaa orivesiläistä osaamista: yrityksen AD ja osakas Tuomas Korolainen on kotoisin Orivedeltä ja tullut paikkakuntalaisille tutuksi muun muassa Reikäreuna-elokuvafestivaalin tuottamisesta, markkinoinnista ja graafisesta suunnittelusta.
Oriveden kaupunki tekee Korolaisen kanssa yhteistyötä myös esimerkiksi Oriveden Suven markkinoinnissa.
– Oriveden kaupungin henkilöstön kanssa oli helppoa ja mukavaa tehdä töitä, koska he olivat motivoituneita ja ennakkoluulottomia, toteavat Korolainen ja Mene Creativen toimitusjohtaja Kiira Koivunen.
– Kun näimme kuvan Tom Linkopuun teoksesta, syntyi idea kuosista, jossa yhdistyvät luonto ja ihminen, sekä kaupungin pitkä historia kenkien valmistajana. Tavoitteena oli luoda juhlavuodelle logo ja kevyt ilme, jossa yhdistyvät vanha ja uusi, leikkisyys ja monikäyttöisyys. Projekti oli kaiken kaikkiaan hyvin onnistunut ja positiivinen kokemus.

 

 

Jätä jälkesi
Oriveteen

  •  Orivesi perustettiin kuntana vuonna 1869. Tuolloin valittiin kunnallislautakunta ja kuntakokouksen esimies.
  •  150-vuotista taivaltaan vuonna 2019 juhliva Orivesi aikoo olla yhteisöllinen, osallistava ja saavutettava.
  •  Juhlavuoden toteuttajiksi halutaankin kannustaa kaikkia alueen yhteisöjä. Orivesi 150 -hengessä toteutettavissa tapahtumissa ja tuotteissa voi käyttää uutta logoa.
  •  Juhlavuoden aloittavat 26. tammikuuta juostavat Villasukkajuoksun SM-kilpailut.
  • Pääjuhlaa vietetään 24. elokuuta Mämmilän Elomeininkit -ulkoilmatapahtumassa, jossa järjestetään muun muassa Rohanin Tallien turnajaisnäytös.
  •  Orivesi 150 -teemaa tuodaan esille kaikissa ensi vuoden tapahtumissa.