Orivesi maailmalle ponivideolla

Oriveden Sanomat 02.07.2019 15:51 | Lähetä palautetta artikkelista
Kid tulee hyvin toimeen myös Elämys Myllylässä asuvien kolmen lampaan kanssa.

– Olimme jo pitkään etsineet Aleksille kaveria, kun kohtasimme Kidin hiihtoreissulla Lapissa, Mika Nissilä Elämys Myllylästä kertoo.
Kid on North American curly -poni, joka asuu Elämys Myllylässä ystävänsä Aleksi-hevosen kanssa. Etelä-Ruotsissa syntynyt 7-vuotias Kid muutti Orivedelle keväällä Kittilän Kaukosista.

Jo ennen muuttoaan Orivedelle Kidille tarjottiin pääosaroolia Oriveden matkailuvideolla. Rooliin kuuluu esitellä Orivettä ja sen nähtävyyksiä ponin kokemusmaailmasta käsin.
– Aluksi vähän hirvitti, kun en tiennyt, miten Kid käyttäytyisi ihmisten ilmoilla, mutta ilman muuta lähdimme tähän, kun pyydettiin! Mika tokaisee.
Kidistä ehkä tulee jonkinlainen Oriveden oma maskotti, vaikka se ei enää olekaan ori. Kid ruunattiin ennen saapumistaan Elämys Myllylään, minkä ansiosta se tosin ottaa asiat nykyään hieman rauhallisemmin kuin ennen.

Kid on tottunut olemaan ihmisten kanssa tekemisissä ja oppi vetämään kärryjäkin elellessään reilun vuoden verran siitosorina Ranskassa, mutta näyttelijän töitä se ei ollutkaan vielä tehnyt, eikä Mika ensin osannut aavistaa, miten suuresta roolista oli kyse.
– En ainakaan tajunnut, että päätyisimme Rönnin lavalle!

Orivettä aiotaan markkinoida Kid-videon lisäksi luontoaiheisella videolla, jonka kesto on noin kolme minuuuttia. Luontovideolla näkyy esimerkiksi kuvaa Pukalasta, Eräpyhästä, Iso-Vuorijärveltä ja Hörtsänän arboretumista.
Videoiden tavoitteena on tehdä Orivedestä tunnetumpi upealla luonnolla ja omaperäisillä ideoilla. Videoilla markkinoidaan Orivettä ja yritetään saada lisää matkailijoita ja asukkaita.

Lue lisää matkailuvideoista 3.7. ilmestyvästä lehdestä!

 

Anna Weckström