Orivesi ennakkoäänestyksen kärkipäässä

Juha Jäntti 05.04.2019 15:33 | Lähetä palautetta artikkelista
Ennakkoäänestys on alkanut Orivedellä kohtalaisen vilkkaana. Toimittajakin tuli kuvatuksi äänestyspuuhissa. Juha Jänttiä palvelee vaalitoimitsija Mari Turunen. Kuva Mari Halttunen

Ennakkoäänestys on alkanut Orivedellä kohtalaisen vilkkaana. Perjantaihin kello 14 mennessä äänestämässä oli käynyt 16,4 prosenttia äänioikeutetuista. Äänestysaktiivisuus oli tuossa vaiheessa Pirkanmaan viidenneksi parasta.

Juupajoki sijoittui 16,0 prosentillaan Pirkanmaan 22 kunnan keskikastiin. Ruovesi, Sastamala ja Parkano olivat ehtineet jo yli 18 prosenttiin. Urjala oli peränpitäjänä 12,6 prosentillaan. Alle 14 prosentissa olivat Akaa, Hämeenkyrö, Lempäälä ja Ylöjärvi. Tampereen lukema oli 15, 7 prosenttia.

Koko maassa oli käynyt äänestämässä 15,5 prosenttia äänioikeutetuista.

Viimeinen ennakkoäänestyspäivä on tiistai 9. huhtikuuta. Orivedellä äänestyspaikkana on pääkirjasto. Lisäksi äänestysbussi kiertää lauantaina 6. huhtikuuta Karpinlahden koululla, Västilän Voimatalolla, Talviaisten kylätalolla ja Hirsilän koululla. Juupajoella ennakkoäänestys tapahtuu kunnanvirastossa. Länkipohjassa paikkana on kirjasto.

Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 14. huhtikuuta.