Oriveden yläaste lentopallohopealle

Kalle Uotila 24.01.2019 09:25 | Lähetä palautetta artikkelista
Oriveden hopeajoukkue, eturivissä Peppi Laurila, vas, Joanna Kallinen, Anna Pyykkö, Oona Viljanen, Annastiina Tarkkanen. Takarivissä päävalmentaja Harri Raitala, vas. Petra Lehtinen, Aino Lietsala, Ida Pakarinen, apuvalmentaja Minna Kallinen, Henna Strengell, Sonja Alarotu, Salla Uusitalo ja apuvalmentaja Sirpa Tarkkanen.

Oriveden naislentopalloilun tulevaisuus on taattu. Junnujoukkueiden taso on korkea. Sitä osoitti myös Oriveden yläasteen lentopallojoukkue, joka sijoittui Koululiikuntaliiton valtakunnallisessa finaalissa toiseksi. Finaali järjestettiin Orivedellä keskiviikkona.
Voiton vei odotetusti Kuortane, jonka pelaajat ovat yhtä lukuunottamatta kaikki tyttöjen maajoukkueissa. Orivedellä maajoukkuepelaajia oli vain kaksi. Kolmanneksi tuli Kauhava ja neljänneksi Kerimäki.
– Toinen sija oli odotettu tulos, Kauhavan kanssa meidän piti taistella kakkossijasta. Pelasimme hyvää, liikkuvaa peliä. Peli-ilme oli kohdallaan, kertoi valmennuksesta vastannut Harri Raitala.
– Odotimme voittoa, meillä oli passareista ja liberoista ylitarjontaa. Heitä sijoitettiin muille pelipaikoilla. Se ei riittänyt Kuortaneen päätä pidempää joukkuetta vastaan, myönsi kapteeni Oona Viljanen.
Oriveden pelissä nähtiin paljon hyvää. Petra Lehtinen nosti aloituksia ja hyökkäyksiä taitavasti passari Annastiina Tarkkasen ulottuville, joka ruokki hyökkääjiä millimetrin tarkoilla passeilla. Näitä takoivat kenttään joukkueen kapteeni Oona Viljanen, laiturin paikalla pelannut Joanna Kallinen ja keskeltä etenkin Salla Uusitalo. Koko joukkueen yhteispanos oli hyvä. Hyökkäysten varmistaminen oli erinomaista.
Kuortanetta vastaan tuli runsaanlaisesti syöttövirheitä. Poikkikentillä pelatut pelit saattoivat Harri Raitalan mukaan vaikuttaa syöttövarmuuteen.
Oriveden ensimmäinen peli oli Kauhavaa vastaan. Se päättyi 2-0, erät 25-16, 25-12.
Voittaja ratkesi toisessa pelissä. Orivesi hävisi maajoukkuepelaajista rakentuvalle Kuortaneelle 0-2, erät 20-25, 16-25. Kerimäkeä vastaan pelatessa varmistettiin kakkossija 2-0 lukemin, erät 25-8, 25-12.