Orivarsalle villasukat joulunavauksessa

Oriveden Sanomat 26.11.2018 15:17 | Lähetä palautetta artikkelista
Viikonlopun aikana Orivarsalta ehdittiin jo viedä uusi kaulahuivi. Kuva Anna Weckström.

Joulunavausta juhlittiin perjantaina viileässä pakkassäässä Orivedellä. Ilta alkoi perinteisissä merkeissä, kun liikenneympyrän joulukuuseen sytytettiin jouluvalot. Uutta oli Orivarsan sukitus.
Joulunavauksessa Orivarsalle puettiin villasukat ja kaulahuivi tammikussa järjestettävien villasukkajuoksun SM-kilpailujen kunniaksi.
Näyttävät sukat ja huivi olivat SPR:n, seurakunnan käsityökerhon, Oriveden Eläkkeensaajien ja Diabetesyhdistyksen neulomat. Myös Kenkälinnulle puettiin oma kaulahuivi.
Joulupukki oli saapunut jälleen hetkeksi Oriveden Joulupukin konttorille kohtaamaan ihailijoitaan, joita riitti jonoksi asti. Pukin konttorin edessä oli tarjolla myös ponitalutusta.
Suojalla toimi nallesairaalan päivystys, jolle riitti illan aikana kysyntää. Nalleilla oli monenlaisia vaivoja, joihin ne onneksi saivat asiantuntevaa apua Tredun lähihoitajaopiskelijoilta.
Flunssan, vatsavaivojen ja kuumeen lisäksi nalleja vaivasivat esimerkiksi irtoraajat ja syöpä. Jotkut nallet tulivat myös ihan vain terveystarkastukseen.
Ilta huipentui tuttuun tapaan Oriveden Yrittäjien järjestämään ilotulitukseen. Ilotulituksen jälkeen Suojan salissa tanssittiin joulunavaustanssit.

 

Lue lisää keskiviikon 28.11. lehdestä!

Anna Weckström