OnniBus alkaa pysähtyä Orivedellä

Oriveden Sanomat 30.01.2019 16:06 | Lähetä palautetta artikkelista

Ysitien ramppien uudet pysäkit ei enää seiso turhan panttina, kun OnniBus alkaa maaliskuun alkupäivinä pysähtyä myös Orivedellä. Yhtiön reittitarjonta laajenee keväällä, ja pysäkit Orivedellä 9-tien rampeilla otetaan käyttöön 4. maaliskuuta.

Isommin tästä muutoksesta ei kaupungin suuntaan ole huudeltu, vaan tieto tuli sattumalta punaisten bussien asiakkaan tutkiessa uusia aikatauluja ja havaittua uuden pysähdyspaikan.Tiedon vahvisti kaupungille Lauri Helke OnniBus.comista.

Vuoropareja on luvassa maanantaista torstaihin 6 päivässä, perjantaisin 9, lauantaisin 8 ja sunnuntaisin 10 päivässä.
– Markkinaehtoinen tarjonta paranee, kun saatiin sille toimivat pysäkit. Samanaikaisesti hyvin toimiva Nysse-liikenne jatkuu ja käyttää edelleen tukikohtanaan Oriveden linja-autoasemaa, iloitsee kaupungin tekninen johtaja Antti Jortikka.

Tampereen suunnasta tullessaan uudet vuorot jatkavat kiertoliittymästä suoraan Jämsän rampille, jossa on uusi pysäkkikatos pyörätelineineen. Jyväskylän suunnasta tulevat bussit puolestaan käyvät pyörähtämässä uudessa pohjoisessa kiertoliittymässä ja pysähtyvät Tampereen rampilla olevalle pysäkille.
Molemmille ramppipysäkeille on Jortikan mukaan lyhyt kävelymatka uudelta liiityntäpysäköintialueelta Kaislahdentien ja Mäntäntien tuntumasta.

Orivedeltä voi jatkossa matkustaa OnniBussilla esimerkiksi Tampereelle, Jyväskylään, Turkuun, Turun satamaan, Kuopioon, Kajaaniin, Iisalmeen, Joensuuhun ja Mikkeliin.