Olisiko Oriveden Opiston kiinteistöjen ostaminen kaupungille liian suuri riski?

Kati Pääkkönen 17.09.2019 15:53 | Lähetä palautetta artikkelista
Oriveden kaupunki on ollut kiinnostunut ainakin Oriveden Opiston Klemetti-rakennuksen hyödyntämisestä juhlasaliksi ja mahdolliseksi liikunta- ja nuorisotilaksi.

Oriveden kaupunki tilasi asianajotoimistolta juridisen näkemyksen Oriveden Opiston kiinteistöjen ostamista ajatellen. Juristin mukaan hankintaan liittyvä liiketaloudellinen riski on suuri. Siksi kiinteistöjä ei olisi viisasta verovaroin hankkia.

Viime viikolla järjestetyssä valtuuston iltakoulussa osa valtuutetuista on sitä mieltä, että kaupungin pitää ostaa Opiston kiinteistöt keskeiseltä paikalta. Osa taas suhtautuu ostoaikeisiin suurella varauksella siksikin, että vain osa kiinteistömassasta tulisi kaupungin palvelututotannon käyttöön.

Syksyn aikana asiaan palattaneen useaan otteeseen. Keskustan itäpuolisen asemakaavan, johon Oriveden Opistonkin alue kuuluu, kaavatyön laadinta on vielä kesken. Keskeneräisessä kaavatyössä Pirkanmaan maakuntamuseo ei myöskään ota kantaa siihen, olisiko purkaminen joidenkin rakennusten kohdalla ylipäätään edes mahdollista.

Ahlmanin koulun säätiö oli myymässä kiinteistöjä kaupungille velattomana euron kauppahintaa vastaan, ja tarjous oli voimassa elokuun puoliväliin. Catella on myynyt tiloja tuloksetta yli 7 vuoden ajan.

Lue lisää juristin näkemyksestä asiassa sekä kiinteistöjen esteellisyys- ja esteettömyysnäkökohdista 18.9. lehdestä.