Nysse+VR tuo Orivedelle

Esa Keskinen 12.05.2016 09:25 | Lähetä palautetta artikkelista

Tampereen kaupunkiseudun tulevalla Nysse+VR-lipulla voi matkustaa Tampereen ja Oriveden välillä 6.6. alkaen. Lipputuote sisältää Nysse-bussien matkat ABCDE-vyöhykkeillä sekä junalipun välillä Orivesi–Tampere.

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta on päättänyt lisätä Tampere–Orivesi-välin tulevan Nysse+VR 30 pv -lipun käyttöalueeseen. Lautakunta päätti asiasta kokouksessaan keskiviikkona. Nysse+VR otetaan käyttöön myös väleillä Tampere–Lempäälä ja Tampere–Nokia, joilla on tehty jo lippukokeiluja.

Uusi vyöhykejärjestelmä tulee voimaan 6.6.2016 alkaen. Nysse+VR 30 pv A–E -lipputuote sisältää Nysse-bussien matkat ABCDE-vyöhykkeillä sekä junalipun välillä Orivesi–Tampere. Lippu on voimassa 30 vuorokautta ja molemmat lipputuotteet on oltava matkustettaessa mukana. Lipun asiakashinnaksi esitetään 119 euroa.

Nysse-lippu ladataan Tampereen matkakortille ja junamatkojen osalta lipputuotteena on paperinen VR:n kausilippu, kuten nykyisin. Nysse+VR korvaa nykyisen Seutu+VR-lipun. Nykyistä Seutu+VR 30 pv -lippua myydään 3.6. asti ja uudet lipputuotteet tulevat myyntiin 6.6. alkaen.

Nysse+VR-lipulla voi matkustaa rajoittamattoman määrän matkoja busseissa voimassaolovyöhykkeillä ja -aikana. Lipulla voi lisäksi matkustaa junassa vapaasti yhdellä yhteysvälillä. Mukana on oltava aina molemmat liput, matkakortti ja VR:n lippu sekä henkilöllisyystodistus.