Nuorten näkemyksiä pitää kuunnella enemmän

Kati Pääkkönen 29.01.2019 16:11 | Lähetä palautetta artikkelista
Konsta Lammiselle, Oona Viljaselle, Nuutti Eelille ja Inka Anttilalle Oriveden Sanomat on tuttu lehti. Urheilu-uutiset ainakin kiinnostivat monia.

Nuoret ja vaikuttaminen -tutkimusten tulosten mukaan niin päättäjien kuin median edustajien pitää kuulla nuorten mielipiteitä enemmän. Tähän johtopäätökseen voi tulla myös Orivedellä, kun kysyy paikallisten nuorten näkemyksiä.

Orivesiläisten yläasteikäisten Nuutti Eelin, Inka Anttilan, Oona Viljasen ja Konsta Lammisen mielestä nuorten puolesta oletetaan liikaa. Liian harvoin kysytään nuorilta itseltään asioita. Heistä myös tuntuu, että liian usein kuvitellaan, ettei nuoria edes kiinnosta.

– Paikallislehti erottuu kyllä tässä edukseen, toiseksi tulee maakuntalehti. Muuten nuoret ovat aika näkymättömiä, Konsta Lamminen toteaa.

Vaikka orivesiläisnuorillekin luontevimmat vaikuttamiskanavat ovat somen puolella, he tiedostavat, että vanhempiin ihmisiin pystyy vaikuttamaan paremmin perinteisen median keinoin. Valtakunnallisestikin joka toinen nuori kokee median tehokkaaksi vaikutuskeinoksi nuorille.

Kantar TNS toteutti Nuoret ja vaikuttaminen -tutkimuksen Sanomalehtien Liiton toimeksiannosta 28.12.2018–10.1.2019 TNS Gallup Forum -vastaajakannan avulla. Sanomalehtiviikkoa vietetään tällä viikolla.

Lue lisää tutkimuksesta ja lisäksi orivesiläisnuorten ajatuksista 30.1. lehdestä.