Nevan esikoislevy on soljuvaa kotimaista

Anne Kotipuro 18.02.2020 15:28 | Lähetä palautetta artikkelista
Jussi Suhonen, Niko Hildén, Kimmo Karppinen, Hannu Häkli ja Antti Ilola löysivät toisensa soittajina. Neva-nimeä he eivät sen kummemmin selittele. Kuvan otti Juhamatti Vahdersalo Erälinnan parvekkeella.

Orivesiläisbändi Neva julkaisi tammikuun lopussa esikoislevynsä Vuodenajat ovat hylänneet meidät.
Suomenkielistä uutta, kevyttä rockmusiikkia. Tunnelmapaloja kesäfiiliksistä syviin vesiin, toiveikkuutta unohtamatta. Näin luonnehtii bändi itseään.

– Meitä on viisi tyyppiä, joilla kaikilla omat suosikit, tässä myllyssä ne ovat jauhautuneet. Kyllä me tunnistetaan Nevassa ihan oma juttumme, Niko Hildén ja Hannu Häkli  kuittaavat kysymyksen esikuvista.

Hannu Häkli kuvailee, että alku oli vähän epämääräistä, nyt touhuun on tullut tiettyä määrätietoisuutta ja luovuutta. Koko ajan on uutta muhimassa.
– Kun itse ei välttämättä aina ehdi tai jaksa, on hyvä, jos joku painaa eteenpäin. Hildénin Nikolla ja vähän myöhemmin mukaan tulleella Suhosen Jussilla on ollut intoa panostaa tähän, Hannu kuvailee.

– Jokaisella meistä on oma roolinsa, ei tästä muuten tulisikaan mitään. On rikastuttavaa, että meillä on erilaista osaamista, miehet kuvailevat bänditouhunsa luonnetta.

Kymmenen kappaletta, kestoa 45 minuuttia, tunnelma etenee kevyestä vähän syvällisempään. Hirveän synkiksi ei kuitenkaan heittäydytä. Kolme levyn kappaleista on soinut jo aiemmin singlenä.
Levykanneksi sopivan kirahvitaulun Niko huomasi, kun Eija Mäkelä-Häklin eläintauluja oli esillä Rönnin lastenpäivässä. Ei sitä kauempaa tarvinnut hakea.