Näin Postin lakko vaikuttaa Oriveden Sanomien jakeluun

Oriveden Sanomat 11.11.2019 16:18 | Lähetä palautetta artikkelista

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n lakko vaikuttaa Oriveden Sanomien jakeluun niillä tilaajilla, joiden lehden jakelusta vastaa Posti. Jakeluyhtiö Alma Manun varhaisjakeluun lakko ei vaikuta.

Postin jakelussa on noin puolet lehden tilauksista, käytännössä haja-asutusalueella ja Oriveden seudun ulkopuolella, esimerkiksi Tampereella ja pääkaupunkiseudulla.
Postin lakon aikana päiväjakelussa olevien lehtien, kirjeiden ja muiden painettujen lähetysten jakelu viivästyy jopa viikoilla, ja tämä koskee myös Oriveden Sanomien jakelua.

Helpoin tapa selvittää, onko oma lehti Postin vai Alma Manun jakelussa, on kaivaa esiin edellisen viikon paperilehti ja katsoa sen kantta:
• Jos kannen oikeaan yläkulmaan on painettu tilaajan nimi ja osoite, lehti on Postin jakelussa ja jakelu voi viivästyä jopa viikoilla.
• Jos kannen oikeaan yläkulmaan ei ole painettu tilaajan tietoja, lehti on Alma Manun jakelussa ja lakko ei vaikuta jakeluun.

Näin luet lehden tuoreeltaan diginä, jos lehtesi on Postin jakelussa
Jos lehtesi on Postin jakelussa, pääset lukemaan Postin lakon aikana julkaistuja näköislehtiä maksutta ja ilman kirjautumista osoitteessa orivedensanomat.fi.
Digilehdet löytyvät napauttamalla etusivulla olevaa OSPlus -logoa kerran ja kohta toisenkin, kunnes avautuvat ilmestyneiden lehtien etusivunäkymät. Digilehti on luettavissa verkosta jo tiistaisin kello 20.

Vaikka näköislehtiä pääsee lukemaan lakon aikana ilman kirjautumista, suosittelemme lehden tilaajia hankkimaan omat digitunnukset viimeistään nyt, jos niitä ei ole vielä tähän mennessä hankkinut.
Digitunnuksilla paikallislehden digitaalisia sisältöjä pääsee lukemaan myös lakon jälkeen. Tilaajat voivat hankkia omat digitunnukset soittamalla lehden konttoriin Annukka Ahlgrenille numeroon 050 339 1121.
Jos sinulla on jo omat digitunnukset, mutta salasana on päässyt unohtumaan, saat tilattua itsellesi uuden salasanan samasta numerosta.
Lisää ohjeita lehden digipalveluiden käyttöön löydät verkkosivuiltamme OSPlus-logon takaa!

Voit myös hakea paperilehden Oriveden Sanomien konttorilta
Tilaamme lakon aikana ilmestyvistä Oriveden Sanomista ylimääräisiä paperilehtiä konttorillemme (Lehmilaidantie 6, Orivesi).
Tilaajat voivat käydä noutamassa lehtensä toimistoltamme keskiviikosta perjantaihin kello 8–16.

Irtonumeroita on myynnissä Oriveden K-supermarketissa, Pinkojantien ja Aseman K-kaupoissa, Oriveden S-marketissa ja R-kioskilla.

Oriveden Sanomat pahoittelee kovasti sitä, että lakon takia lehtiä ei pystytä toimittamaan Postin jakelussa oleville tilaajille normaalina aikana.