Musiikki vahvasti läsnä Ilkka Hjerppen juhlassa

Anne Kotipuro 07.11.2017 18:00 | Lähetä palautetta artikkelista
Ilkka Hjerppe (takana punaisessa paidassa) vietti taas yhden maanantai-illan kuoroveljien seurassa.

Ilkka Hjerppe juhlistaa 60-vuotispäiväänsä järjestämällä avoimen konsertin Oriveden Opiston Klemettisalissa.
Meillä on nyt Merikanto-opisto, joka mahdollistaa musiikista innostuneille lapsille ammattimaisen opetuksen, mutta Ilkan nuoruudessa se oli vain kaukainen haave. 

Hänen ensimmäisen soittimensa oli veljen ostama huuliharppu, seuraava toisen veljen lahjoittama kitara, joka on vieläkin tallella ja käytössä. Niitä hän opetteli itse soittamaan. Onni oli myös saada koulussa innostunut ja kannustava musikinopettaja Marja-Leena Rouhiainen.

Ilkka Hjerppen elämän suuria musiikkikokemuksia oli koulusta tehty retki Finlandia-talon konserttiin. Ohjelmassa oli Shostakovichin Leningrad-sinfonia, joka ”meni päähän kuin häkä!”

– Lauantain konsertti on monen vuoden haave. Musiikki on minulle ollut tosi tärkeä harrastus, sen kanssa olen saanut elää ja tehdä Oriveden Opistolla töitä upeiden ammattilaisten kanssa. Ajattelin, että jos juhlat pidän, musiikin on oltava vahvasti siinä läsnä, Hjerppe sanoo.

Viime tammikuussa hän sitten kysäisi, lähtisivätkö mieskuoro, puhallinorkesteri ja Mämmilän Ääni mukaan tähän juttuun, jolla hankitaan rahaa lähiseudun nuorten musiikinharrastajien stipendeihin.

– Nyt meillä on mahdollisuus kannustaa ja tukea nuoria musiikkiin, se olkoon minun lahjani, itse en lahjoja tarvitse. Harmittaa myös Klemetti-Opiston Nuorison orkesterikurssin alasajo, mikä valtava mahdollisuus se oli nuorille! Viime kesänä se ei yksityisestä tuesta huolimatta enää toteutunut. Merikanto-opiston leirit ovat olleet paikallisille nuorille myös tärkeä kokemus. Toivottavasti ainakin ne jatkuvat, Hjerppe sanoo.

Lue keskiviikon 8.11. lehdestä Ilkka Hjerppen haaastattelu, jossa hän kertoo työstään Tampereen seurakuntayhtymässä, juuristaan ja aatteellisesta arvopohjastaan.