Muovijätekokeilu alkoi – suosio yllätti jäteasemalla

Juha Jäntti 09.06.2019 17:50 | Lähetä palautetta artikkelista
Hanna Lempola toi jäteasemalle useammankin pussillisen jätemuovia. Muovijätelavan tulo sai viime viikolla muovin kierrättäjät liikkeelle jopa ruuhkaksi asti.

Muovijätekokeilu alkoi Orivedellä kesäkuun alussa. Noin 70 taloyhtiötä on jo ilmoittautunut kokeiluun, ja ne ovat saaneet muovijäteastiansa. Pirkanmaan Jätehuolto pitää aloitusvauhtia rohkaisevana, mutta lisää taloyhtiöitä kaivataan mukaan.

Kokeilussa on mukana myös yksi pientalojen jätehuoltokimppa. Kolme vuotta toiminut bio-, lasi- ja metallijätteen yhteinen keräyspiste sai nyt myös muovijätteen keruuastian. Jätehuoltoyhtiö ja kaupunki toivottavat uudetkin pientalokimpat tervetulleiksi.

Kaikille kaupunkilaisille tarkoitettu muovijätelava on sijoitettu Lenkkitien jäteasemalle. Viime keskiviikko oli ensimmäinen arkipäivä, jolloin jäteasema oli avoinna lavan saannin jälkeen. Päivän aikana kävi yli 80 muovijätteen tuojaa.

– Emme osanneet ennakoida mitenkään tuollaista ruuhkaa. Muovijätettä kertyi niin, että lava piti tyhjentää jo torstaiaamuna, jäteaseman hoitaja Pirkko Leppänen kertoi.

Tieto muovijätekokeilusta oli saanut ihmiset lajittelemaan muovijätteet erikseen ja laittamaan ne talteen kesäkuun alkua odottelemaan. Kävijäruuhka kertoi, että ihmiset todella haluavat saada muovit kiertoon.

Oriveden kokeilu kelpuuttaa muovijäteastioihin kaikki kotitalouksien erilaiset muovijätteet. Vain rakennusjäte ja sähkölaitteet jäävät keräyskokeilun ulkopuolelle.

Lue enemmän muovijätekokeilusta ja Kustaankujan pientalojen jätekimpan kuulumisista 12.6. ilmestyvästä numerostamme.