Mun Taidetta tuo esille omaa ympäristöä valokuvin

Juha Jäntti 14.11.2019 13:55 | Lähetä palautetta artikkelista
Näyttelyn seitsemästä kuvaajasta olivat avajaisissa mukana Viivi Uotila, Silja Murtola, Mico Palomäki ja Mirca Palomäki.

Juupajokelaiset lähtivät mukaan Pirkanmaan nuorten kulttuuriviikkoihin valokuva-teemalla. Joukko nuoria kuvasi omaa ympäristöään ja vei tuotokset nähtäville Instagramiin. Syksyn antia on nähtävillä myös kirjastoon kootussa näyttelyssä, joka on yksi maakunnan nuorten Mun Taidetta -näyttelyistä.

– Kehotimme nuoria ottamaan kuvia omasta kotitienoosta, siitä ympäristöstä, jossa itse kukin päivittäin elää ja tekee asioita. Tavoitteena oli kuvata niin kotiseudun kuin ympäristönsuojelun näkökulmasta, vapaa-aikakoordinaattori Henna Ruostila kertoi valokuvanäyttelyn avajaisissa.

Nuoret ovat vieneet kuviaan jatkuvasti Instagramiin tunnisteella #munympäristöjuu. Nuorisotoimen Instagram-tilillä on seurattu kuvia tällä tunnis- teella. Lisäksi nuoret ovat kokoontuneet viikoittain Nuokkarille tutkailemaan kertyneitä tuotoksia, ja siellä on pyörinyt kuvakisa viikkopalkintoineen.

Kokonaiskilpailun parhaat palkittiin näyttelyn avajaisten yhteydessä. Kolmen kärki valikoitui Instagramissa saatujen tykkäysten perusteella. Lisäksi hankkeen raati palkitsi yhden kuvaajan kunniamaininnalla.

Projektiin osallistui syksyn aikana yhdeksän nuorta. Näyttelyssä oli mukana seitsemän kuvaajan valokuvia. Näyttelyyn saatiin kaikkiaan 21 kuvaa.

– Nuoret ovat saaneet kuviin ihania tunnelmia. Kuvat kertovat hienolla tavalla siitä, millaisessa ympäristössä nämä nuoret elävät, ja miltä kaduilla ja kulmilla näyttää.

Kuvakisan voitti Silja Murtola, toisena oli Janne Satonen ja kolmanneksi suosituimpia olivat Mico Palomäen kuvat. Viivi Uotila sai kunniamaininnan kuvien taiteellisuudesta ja toteutusten taidokkuudesta.

Muut näyttelyyn osallistuneet kuvaajat olivat Anna-Lucia Liikanen, Joni Satonen ja Mirca Palomäki.

Silja on kuvannut ahkerasti jo ennen syksyn projektiakin. Hän kuvaa mielellään maisemia kaikkialla, missä hän liikkuu mopoautollaan.

– Se on muuten Juupajoen kovin mopoauto, muu kuvaajajoukko muistutti.

Micon palkittu kuva vie maatilan töiden äärelle mönkijän ja raivaussahan kera. Hän julkaisee kuviaan Instagramissa aina, kun jotain mukavaa on jaettavaksi.

– Tykkään kuvata kaikenlaista työhön liittyvää, mutta maisematkin kiinnostavat. Laittelen taas illalla pari uutta kuvaa Instaan.

Valokuvanäyttely on nähtävillä Juupajoen kirjastossa 29. marraskuuta asti.