Mielenterveysomaisille uutta vertaistukea Orivedellä

Oriveden Sanomat 09.10.2018 12:34 | Lähetä palautetta artikkelista

Tänään 9.10. vietetään valtakunnallista mielenterveysomaisten päivää. Mielenterveystyössä sairastuneiden omaisten kokemukset saattavat jäädä avun tarjonnassa vähälle huomiolle, mihin on tulossa muutos. Pirkanmaalla omaisille järjestetään esimerkiksi erilaisia ryhmiä ja neuvontaa, jotta sairastuneen perhe ja läheiset eivät jäisi avun ulkopuolelle.
Orivedellä aloitetaan lokakuun lopulla mielenterveyskuntoutujien puolisoille suunnattua Puoliso ABC -tukitoimintaa. Toiminta on osa Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan mielenterveysomaisten Toivosta turvaa -yhteistyöhanketta, jonka tarkoituksena on tukea erityisesti sellaisia lapsiperheitä, joissa toinen vanhempi on sairastunut mielenterveys- tai päihdeongelmaan.
Tuki perustuu vertaisuuteen, ja paikalla on koulutettuja kokemusasiantuntijoita. Puoliso ABC:n tarkoitus on tarjota koulutusta, tukea arjessa selviytymiseen ja paikan, jossa voi keskustella hankalista asioista täysin luottamuksellisesti. Lisäksi Toivosta turvaa -hanke tarjoaa esimerkiksi perheneuvontaa, henkilökohtaisia tapaamisaikoja ja ryhmätoimintaa aikuisille, lapsille ja nuorille.
Kokoontumiset järjestetään keskiviikkoisin 24.10., 31.10. ja 7.11. klo 17–19 Oriveden kaupungintalolla.
Ilmoittautumiset ja tiedustelut otetaan vastaan sähköpostilla toivostaturvaa@finfamipirkanmaa.fi tai soittamalla numeroon 050 5056 533