Mestaruusliigan kokenein pelaaja Maria TuominenOrPon passariksi

Vesa Kangas 12.06.2018 15:47 | Lähetä palautetta artikkelista
– Se, että OrPo saa joukkueen kokoon jo kesäkuun alussa kertoo pelaajien luottamuksesta seuraan, sanoo Maria Tuominen.

Mestaruusliigan kokenein pelaaja, Maria, ”Mantu” Tuominen, 36–173, palaa välivuoden jälkeen OrPon toiseksi passariksi. Hän lähtee mukaan 1-vuotisella sopimuksella, jatkaen 544 liigapeliä kestänyttä uraansa. Hän on tavoittamassa Valkealan Kajon Riitta Bycklingin hallussa olevaa enntätystä 564 ottelua.
– Se on pikkusyy uran jatkamiseen. Teen sitä rakkaudesta lajiin. Hyvillä mielin palaan OrPoon takaisin kolmannelle kaudelle. Arvostan paljon seurassa tehtyä työtä. Orivedellä on ymmärretty sen tärkeys, kertoo Maria Tuominen omalla kokemuksellaan.
– Se, että OrPo saa joukkueen kokoon jo kesäkuun alussa kertoo pelaajien luottamuksesta seuraan. Pelaajia oli pyrkimässä seuraan enemmän kuin pystyttiin sijoittamaan. Kasatun joukkueen ryhmädynamiikka näyttää hyvältä. Joukkue sisältää sopivasti nuoria, jo harjaantuneita ja konkareitakin, jotka toisiaan tsempaten muodostavat ryhmän, jolla vähintään parannetaan viime kauden sijoitusta, uskoo Mantu.
Tuomisella on itsellään valtava kokemus. Hän on Euran Raiun kasvatti. Liigassa hän aloitti kotiseurassaan vuonna 2001. Kuusi seuraa mahtuu hänen pelaajahistoriaan. Eurasta tie vei Laihian Lujattariin, sieltä Vanajaan ja HPK:hon, edelleen LP Kangasalle ja OrPoon kahdeksi kaudeksi. Sitten Mantu haki Suomen Mestaruuden HPK:ssa ja palaa nyt takaisin OrPoon.
Tuomisen mitalisaalis on iso: Kolme kultaa, neljä hopeaa ja neljä pronssia mestaruussarjasta ja Suomen cupista kolme kultaa ja kolme pronssia. Liigakausia on takana 19. Naisten maaotteluja Mantu on pelannut 58.
Tuominen työskentelee myyjänä Lempäälässä.
– Työ ja pelaaminen sujuu yhdessä, kun esimiehen kanssa sovitaan työvuorot hyvässä yhteisymmärryksessä, kertoi Mantu.