Mauri Pekkarinen: Kestävän kaivostoiminnan harjoittamisen jatkuttava Suomessakin

Kati Pääkkönen 17.02.2019 14:53 | Lähetä palautetta artikkelista
Jo vuodesta 1979 kansanedustajana toiminut Mauri Pekkarinen tuli Orivedelle puhumaan kaivostoiminnasta näin kevään eduskunta- ja eurovaalien alla. Hän on ehdolla jälkimmäisissä.

Eurovaaliehdokas, eduskunnan varapuhemies Mauri Pekkarinen (kesk) puhui Orivedellä kaivostoiminnasta. Paikalla oli myös Keskustan kansanedustajaehdokkaita, kuten paikallinen Marjo Mäkinen-Aakula ja nykyinen kansanedustaja, talousvaliokunnassa istuva Arto Pirttilahti.

Viiden hallituksen ministerinä toiminut Mauri Pekkarinen oli aikoinaan mukana vuoden 2011 kaivoslain valmistelussa. Tuolloin hän oli eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja.

– Olemme tavattoman riippuvaisia malmista ja siitä tehtävistä metalleista, joita hyödynnetään muun muassa akkuteollisuudessa, Pekkarinen toteaa.

Kaivostoiminnan harjoittamisen pitää vastedes jatkua Suomessa, kunhan toiminta on kaikin puolin kestävällä pohjalla. Ympäristövastuu on tunnettava jatkossa entistä paremmin.

Yleisöstä ihmeteltiin, miksi vain kansainväliset toimijat valtaavat kaisvosmarkkinat.

– Toiminta vaatii suuria alkupääomia, joista tuotto tulee pitkällä aikajänteellä. Suomalaisyhtiöt sijoittavat valitettavan huonosti tällaiseen toimintaan, Pekkarinen sanoo.

Lue lisää kaivostoimintaan liittyvistä asioista sekä siitä, miksi Pekkarinen haluaa Euroopan parlamenttiin, 20.2. ilmestyvästä lehdestämme.