Malmivarojen ehtyminen Oriveden kultakaivoksella oli tiedossa

Kati Pääkkönen 15.05.2019 15:37 | Lähetä palautetta artikkelista
Malmivarojen ehtyminen kevääseen mennessä oli tiedossa Oriveden kultakaivoksella. Tuleva tuotantokatkos ei siten tullut yllätyksenä. Arkistokuva Kati Pääkkönen.

Dragon Miningin maajohtaja Ilpo Mäkinen totesi jo talvella Oriveden Sanomille, että malmivarat kultakaivoksella loppuvat kevääseen mennessä.

Malmivarojen loppuminen on ollut myös toimintaa valvovien viranomaisten tiedossa, joten tuotantokatkos ei tullut yllätyksenä.
– Vaikka varsinainen louhinta kaivoksessa loppuu, vesiä kerätään ja käsitellään, kuten tähänkin asti. Kaivoksella on myös henkilökuntaa töissä. Huoltamisella ja ylläpitämisellä varmistetaan, että alue on turvallinen, ja louhinta on mahdollista aloittaa myöhemmin, Ilpo Mäkinen sanoo.
Mäkisen mukaan tuotantokatkoksen aikana on suunnitteilla tehdä malminetsintää niin kaivoksessa kuin maan päälläkin.
Kaivokselta löytyneiden luvattomien jätteiden ensimmäisen osan siivoustyö valmistui huhtikuussa, jolloin jätettä siivottiin noin 30 000 kiloa.
– Dragon Miningin pitää toimittaa jätetäytön tutkimista ja poistamista koskeva suunnitelma meille toukokuun loppuun mennessä, ylitarkastaja Vesa Hyvärinen Pirkanmaan ely-keskukselta totesi aiemmin.

Lue lisää kaivoksesta 22.5. lehdestämme!