Lumipäivät-tapahtuma siirtyy helmikuulle

Juha Jäntti 09.01.2020 12:05 | Lähetä palautetta artikkelista
OrPon hiihtokoululaiset valtasivat Hiihtomaan vuosi sitten. Viralliset avajaiset ovat vuorossa helmikuussa Lasten lumipäivät -tapahtuman yhteydessä.
Sunnuntaille 12. tammikuuta suunniteltu Lasten lumipäivät -tapahtuma siirtyy heikon lumitilanteen vuoksi. Uusi tapahtumapäivä on 16. helmikuuta.
OrPon hiihtojaosto teki päätöksen tapahtuman siirrosta keskiviikkona. Järjestäjät halusivat odottaa viimeiseen asti, toisiko loppuviikko riittävästi lunta suksien alle. Ainoat sateet lähipäivinä näyttävät kuitenkin tulevan vetenä, ja aiemmin kertyneet vähäiset lumet ovat pääosin sulaneet.
Lasten lumipäivät on Hiihtoliiton suunnittelema tapahtuma, joka esittelee hiihtoa monipuolisena ulkoilumuotona. Kohderyhmänä ovat lapset ja nuoret. Vastaavia tapahtumia järjestetään talven aikana noin 30 paikkakunnalla.

Orivedellä vietetään tapahtuman yhteydessä myös Hiihtomaan avajaisia. Käytännön järjestelyjen päävastuun kantaa OrPon hiihtojaosto. Mukana ovat lisäksi Oriveden kaupunki, Mannerheimin lastensuojeluliitto, Sydänyhdistys, Lions Club Orivesi sekä joukko yrityksiä.

Tapahtuma koostuu rastipisteistä, joissa kaikki toiminta tapahtuu sukset jalassa. Hiihtoliitto on antanut ohjeistuksen rastipisteiden toteutusta varten.

– Perustarkoitus on tehdä hiihtoa tutummaksi lapsille ja saada heidät liikkumaan suksilla. Rastipisteet antavat tuntumaa siihen, että sukset jalassa on mahdollista tehdä monenlaisia kivoja juttuja. Sukset eivät ole vain hiihtolenkkejä varten, järjestelytoimikunnassa mukana oleva Antti Haikka kertoo.

Ohjelmassa on tarjolla pelejä, leikkejä ja mäkihyppyä. Jo järjestetyissä tapahtumissa on laseraseiden avulla toteutettu ampumahiihto ollut todellinen vetonaula.

– Lapsetkin saavat näiden eko-aseiden avulla todellisuutta vastaavan tuntuman lajiin ja siihen, miten helppoa tai vaikeaa on osua tauluihin hengästyneenä.

Järjestäjät odottavat tapahtumaan 400–500 kävijää.

OrPon hiihtoväki odottaa lumen tuloa myös siksi, että talven hiihtokoulujen pitäisi alkaa ensi viikolla. Lasten hiihtokoulu alkaa joka tapauksessa 19. tammikuuta, lumitilanteesta riippumatta.

– Jos lunta on niin vähän, että emme voi liikkua suksilla, teemme korvaavia harjoitteita kuten sauvakävelyä ja erilaisia pelejä.

Aikuisten hiihtokoulu alkaa sitten, kun lunta on riittävästi hiihtämiseen. Haikka on toiveikas sen suhteen, että puolentoista viikon kuluttua on jo kunnolla lunta maassa.

Ilmoittautuminen hiihtokouluihin päättyy 12. tammikuuta. Tarkemmat tiedot löytyvät OrPon hiihtojaoston verkkosivuilta, ja siellä onnistuu myös ilmoittautuminen.