Lukion lentopallotytöt helposti lopputurnaukseen

Kalle Uotila 02.11.2017 11:45 | Lähetä palautetta artikkelista
Oriveden lukion Emilia Valkeejärven hihanostot olivat tarkkoja.

Oriveden lukion tyttöjoukkue pelasi Suomen lukioiden tyttöjen sarjan turnauksen Orivedellä. Lentopallolinjan tytöistä koostuva joukkue oli kolmen lukion turnauksessa musertavan ylivoimainen. Se tiesi jatkopaikkaa valtakunnalliseen finaaliin, johon pääsee kuusi lukiota.

Oriveden joukkue koostui kokonaan lentopallolinjan oppilaista. Peli oli starttivaiheen jälkeen virheetöntä, tehokasta syöttöä, hyökkäystä ja puolustusta. Kumpikaan vastustaja ei keksinyt vastalääkkeitä kotijoukkueen peliin. Peli kulki sillä tasolla, että valtakunnallisesta finaalista voi odottaa menestystä.

Joukkueessa pelasivat Emilia Lahti, Rita Timonen, Henna Kilpeläinen, Kerttu Kuivanen, Emilia Valkeejärvi, Milla Rinta-Kiikka, Tuuli Uusitalo ja Marjo Jantunen.

Lentopallolinjan pyörittäjällä, valmentaja Harri Raitalalla oli yksi murhe ennen otteluita. Lentopallolinjan oppilaissa ei ollut yhtään tyttöä, joka olisi aiemmin pelannut passarin tonttia. Raitala löysi osuvat muutokset. Hän istutti passariksi vilppulalaisen Emilia Valkeejärven, joka esitti hienoa, valmista passipeliä, joten Emilialle taisi löytyä uusi pelipaikka.
Rita Timonen siirtyi liberon tontilta hakkuriksi. Mainio syöttäjä ja puolustaja osasi hyökätäkin lupaavasti.
Verkolla vahvaa jälkeä teki myös kolmikko Emilia Lahti, Henna Kilpeläinen, Kerttu Kuivanen.

Ottelutulokset: Orivesi – Ähtäri 2–0 (25–16, 25–7), Orivesi – Mikkeli 2–0 (25–13, 25–12), Ähtäri – Mikkeli 0–2.