LP Vampula vei pisteet Orivedeltä

Anne Kotipuro 01.02.2020 22:10 | Lähetä palautetta artikkelista
Orpon Carly Beddingfield hyökkää, torjumassa Aleksandra Cveticanin ja Jenni Jantunen.Kuva Ari Keskinen.

Oriveden Ponnistus pelasi pitkästä aikaa kotihallissaan. Verkon toisella puolella oli LP Vampula, joka vei pisteet mennessään erin 1–3 (18–25, 25–19, 20–25, 23–25).

LP Vampula otti vahvasti ohjat pelissä jo heti alusta asti, kun OrPon puolella eivät pallot tahtoneet nousta.

Valmentaja Sotiris Gkotsis kokeili jo ensimmäisessä erässä kakkospasssari Carina Lehtoa, joka pelin lopussa viipyi kentällä pitempäänkin, mutta passaripeliin ei OrPo kaatunut. Kun pallot eivät oikein nousseet, on kellä tahansa passarilla vaikea luoda kunnon hyökkäyksiä. Vierasjoukkueella pallot taas näyttivät nousevan paikasta kuin paikasta.

 

Kakkoserässä aloitus oli tasainen, mutta tilanteesta 5–5 lähtien OrPo aloitti nousun, jota LP Vampula ei saanut katkaistua sen paremmin tuplavaihdolla kuin kahdella peräkkäisellä aikalisälläkään.

Toisen aikalisän jälkeen keskihyökkäys toi Vampulalle pisteen numeroihin 13–7, ja heti perään OrPon hyökkäysvirhe toisen. Kolmas peräkkäinen piste tuli OrPon käsittelyvirheestä, ja sitten oli jo kotijoukkueella aikalisän paikka. Illan tuomaristo puhalsikin tarkasti käsittelyvirheet molemmin puolin verkkoa.

 

Tästä jatkui taas OrPon pisteiden saalistus, ja erityisesti Carly Beddingfield onnistui hyvin hyökkäyksissään. Seuraava tiukka paikka tuli kotijoukkueen päästyä 20 pisteen paremmalle puolelle. Vieraat alkoivat tilanteesta 21–11 hivuttautua piste pisteeltä lähemmäksi, ja pääsivätkin 17 pisteeseen. Kolmas eräpallo toi kuitenkin kotijoukkueelle erävoiton.

 

Pitkän erätauon jälkeistä kolmoserää mentiin pitkään aivan tasatahdissa, tilanteeseen 10–10 asti, sitten LP Vampula alkoi piste pisteeltä ottaa kaulaa OrPon sekavan pelin siivittämänä. Kotijoukkueen aikalisäkään ei karkumatkaa saanut loppumaan. Tässä erässä vahvoja otteita esittivät varsinkin LP Vampulan juonikas passari, joukkueen kapteeni Mila Viljanen sekä vasurillaan lujaa kakkospaikalta hyökännyt Iina Andrikopoulou. Passarivaihdos Luntamosta Lehtoonkaan ei OrPoa auttanut, ei liioin toinen aikalisä tilanteessa 11–19.

Sitten Vampula jämähtää 23 pisteeseen ja OrPo onnistuu kolmesti peräkkäin. Vampulakin käyttää aikalisän, ennen kuin erä saadaan pakettiin numeroin 20–25.

Neloserää(kin) leimasivat lukuisat syöttövirheet puolin ja toisin. OrPo johti jo 11–9, mutta LP Vampula otti pienen johdon ja sillä mentiin erä loppuun asti. Eroa ei missään vaiheessa ollut kolmea pistettä enempää, mutta kotijoukkue ei vain löytänyt lääkkeitä sen kuromiseen. Silloinkin kun hyökkäykset muuten sujuivat, joku onnistui olemaan juuri verkossa.

LP Vampula kaivoi peliin pallon kuin pallon, vain jonkun kerran nähtiin Lauryn Gillisin mojovia hyökkäksiä kovaa ja korkealta.

Myös OrPon Sanna Häkkisellä oli hyvä ilta, ja hänet palkittiinkin OrPon parhaana. Erä päättyi 23–25 LP Vampulan passarin Mila Viljasen toisen kosketuksen jujuun.

Lue lisää pelistä keskiviikon lehdessä!