LP Kangasala ei antanut OrPolle erääkään

Anne Kotipuro 09.12.2018 23:10 | Lähetä palautetta artikkelista
Verkon takana hyökkää OrPon Saara Holm, torjumassa Nikki Taylor (19) ja Taija Tikka (18). Kuva Juha Jäntti.

LP Kangasala oli oikeastaan kaikki kolme erää pari askelta edellä kotijoukkue OrPoa, vain kolmoserässä voitosta taisteltiin tiukemmin. Pisteet sunnuntain liigaottelusta matkasivat Kangasalle erin 3–0 (18–25,22–25,25–27).

Ensimmäistä erää vieraat veivät lähes koko ajan, tasoissa oltiin vielä tilanteessa 13–13, mutta sitten LP lähti omille teilleen. 

Toisessa erässä nähtiin Kangasalan amerikkalaispassarin Mita Uiaton juonikas syöttöputki. Pallo putosi etukentälle, mikä yllätti OrPon vastaanoton totaalisesti. Uiaton syötöillä LP Kangasala oli jo menossa karkuun, mutta heti perään kotiyleisö pääsi iloitsemaan Nelli Rantasen kolmesta peräkkäisestä hienosta syötöstä, joista ensimmäinen oli ässä. 

LP:n valmentaja Arttu Keränen turvautui jo aikalisään, mutta sen jälkeen vieraat menivät menojaan. Ei silti yhtä vakuuttavasti kuin ekaerässä, ja molemmat joukkueet käyttivät kaikki aikalisänsä. 

Vierasjoukkue oli kuitenkin hyökkäyksissään kovempi, kun OrPon hyökkäykset jäivät turhan usein läpsäisyiksi, jotka oli liian helppo nostaa pelattaviksi. 

Kolmas erä oli tasaisin, ja siinä mentiin lähes rinnatusten. OrPo johtikin ajoittain, ja paukut kovenivat. Myös torjuntapisteitä orpottaret onnistuivat viemään pitkin matkaa. 

Kovuus kuitenkin puuttui, eivätkä passitkaan välttämättä nousseet aina toivottuun korkeuteen tai parhaaseen lyöntipaikkaan. Mita Uiato verkon takana näytti passaavan astetta tarkemmin. Pari makoisaa keskihyökkäystä Erica Handleykin silti petasi.

Jännitystä kuitenkin erän loppuun riitti. Tasatilanteessa 21–21 LP Kangasala karkasi parin pisteen etumatkaan, OrPo nousi erityisesti Saara Holmin napakoilla hyökkäyksillä lähes rinnalle. 

Kotiyleisö elättele vielä toiveita pelin venymisestä ainakin neljänteen erään, mutta kolmas ottelupallo toi tuloksen. Saara Holm löi Kangasalan torjuntaan, ja sieltä takaisin kimmonnutta palloa ei saatu nousemaan.

Olimme koko pelin jäljessä vastustajaa, tunnusti Nelli Rantanen tappion syyksi ja osui lauseellaan melko nappiin.

Seuraava kotipeli on vasta tammikuussa, mutta ennen joulutaukoa OrPo kohtaa vielä vieraissa Hämeenlinnan Lentopallokerhon ja Nurmon Jymyn. 

Lisää pelistä keskiviikon lehdessä.