Lestikierroksella on nyt näytön paikka

Juha Jäntti 23.01.2019 11:25 | Lähetä palautetta artikkelista
Lestikierroksen palkitsemisilta alkoi reippaalla keppijumpalla.

Kaupunki järjesti viime vuoden Lestikierroksen päättäjäiset liikuntahallilla viime viikolla. Leikkimielinen kisailuilta oli samalla lähtölaukaus tämän vuoden kierrokselle, jolle järjestäjät toivovat viimeaikaista vahvempaa osallistujaryntäystä.

Järjestäjät palkitsivat viime vuodelta 20 liikunnan harrastajaa. Palkinnon saivat kaikki osallistujat, jotka kirjasivat vähintään neljä osasuoritusta seitsemästä. Melkein kaikki palkitut olivat osallistuneet jokaiseen kierroksen osioon.

Osallistujien ja suoritusten määrä oli nyt alle puolet viimevuotisesta. Pudotus johtui siitä, että Karpinlahden koulu jäi pois kierrokselta. Tämä merkitsi noin 30 osallistujan vähennystä.

Vapaa-ajan ohjaaja Petteri Lähteenmäki ja Lestikierroksen promoottori Salla-Mari Myllykoski kiittivät palkinnon saajia innokkuudesta ja tunnollisuudesta. Samalla Lähteenmäki totesi, että Lestikierroksen tulevaisuus voi olla vaakalaudalla.

– Kaupungin viesti on, että Lestikierros tarvitsee enemmän osallistujia. Jos tilanne ei kohennu jo tänä vuonna, nyt alkanut kierros saattaa jopa jäädä viimeiseksi.
Tiedossa ei ole tarkkaa rajaa sellaisen osallistujamäärän suhteen, joka turvaisi tapahtuman jatkuvuuden. Jo jonkinasteinen piristyminen voisi olla riittävä merkki siitä, että tapahtumaa kannattaa jatkaa.

– Olisihan se ikävää, jos tällainen perinteinen ja hieno kokonaisuus loppuisi. Kaupunkilaisilla on nyt tärkeä paikka näyttää, että Lestikierrokselle on edelleen tarvetta!

Lue lisää Lestikierroksen kuulumisista 23.1. ilmestyneestä numerostamme.