Leena Rapola on näyttelijä, ei ohjaaja

Anne Kotipuro 07.08.2019 14:34 | Lähetä palautetta artikkelista
Pikku Prinssin näyttelijäjoukko on kuvattuna vuonna 1978. Ylhäältä vasemmalta Ilkka Raukola, Janne Rapola, Minna Kymäläinen, Anna-Maija Haapala (os.Raukola), Pasi Kymäläinen, Leena Rapola, Elina Kuutti, Kimmo Ahlman ja Jaakko Raukola.

Pikku Prinssi -näytelmästä Siitaman Jukolan 100-vuotisjuhlissa kertoneessa jutussa (OS 7.8.) oli virhe. Leena Rapola on Helsingin kaupunginteatterin vakituinen näyttelijä, ei ohjaaja.

 

Hän ohjasi ja näytteli Pikku Prinssin Siitaman nuorisoseuran kesäjuhliin vuonna 1978 ollessaan vielä ylioppilasteatterilainen.

– Nyt minua pyydettiin tekemään 100-vuotisjuhliin reproduktio. Käsikirjoitin lyhennelmän ja sähköposteilimme ryhmän kanssa ahkerasti. Uskomatonta, kuinka valmiita tämän vanhan leikkiporukan ihmiset olivat heittäytymään uusintaesitykseen! En itse lainkaan muista, mutta olin silloin muinoin antanut heille ihan teatterikoulutusta. Toki muistan, että vietimme paljon iltoja seurantalolla ja harjoittelimme Saint Exuperyn Pikku Prinssin kokonaisuudessaan, Leena Rapola kertoo.

 

Samat henkilöt ovat myös uudessa kuvassa, josta puuttuu vanhassa kuvassa edessä istuva hattupäinen Antti Raukola. Kuvat Leena Rapola.