Lauryn Gillis asui Suomesssa jo pikkulapsena, tuli nyt lentopalloammattilaiseksi

Kalle Uotila 09.01.2020 13:34 | Lähetä palautetta artikkelista
Lauryn Gillis ja Pilvi Kettunen ovat pelikentän ulkopuolella kämppäkavereita Orivedellä. Kuva viikonlopun Puijo Wolley -pelistä: Veli-Jussi Lietsala.

Lauryn Gillis, 23-183, vahvistaa OrPon yleispelaajaosastoa kevään ajan. Heti ensimmäisissä harjoituksissa nähtiin, kuinka kovaa amerikkalaispelaaja takoo palloa lattiaan. Beach-tausta kertoo puolestaan hyvästä puolustuspelaamisesta ja vastaanotosta.
Gillis sai Etelä-Carolinan yliopistossa valmiiksi maisterin tutkinnon. Opintoalana oli urheilumanagerius. Opiskelun aikana hän pelasi lentopalloa ja beach volleyta Wisconsinin ja Etelä-Carolinan yliopistoissa. USA:n nuorten maajoukkueessa hän pelasi voitollisen maajoukkueiden välisen turnauksen Euroopassa.

Nyt hän aloittaa ammattilaisuraa. Tie Eurooppaan avautuu taas kerran OrPon kautta.
Yhdysvaltojen yliopistosarjoissa pallo on hieman kevyempi kuin Suomessa.
– Pikkasen tuntuu puolustaminen käsivarsissan. Pitää panna niihin pehmikkeitä, hän tuumaa.

Lauryn aloitti pelaamisen jo 6-vuotiaana. Agentiltaan hän sai vihjeen OrPosta. Lauryn keskusteli OrPon päävalmentaja Sotiris Gkotsisin kanssa, mitä OrPo pystyy antamaan urheilijalle.
– Orpossa pelaaminen on hyvä alkuaskel ammattilaisuuteen, myönsi Lauryn.
– Sillä, että isäni Bill Gillis pelasi Kouvolan Kouvoissa koripalloa 1990-luvun lopulla, ei ole mitään osuutta Suomen valintaani. Olin silloin pikkuinen, enkä muista siitä ajasta mitään, kertoo ulospäinsuuntautunut Lauryn.
Gillis vahvistaa laitahyökkäysten tehoja. Pallorallien päättämiseen tarvitaan purevia hyökkäyksiä. OrPo pääsee hyökkäämään leveämmällä rintamalla, mikä aiheuttaa vastustajan torjunnalle purtavaa.

Toinen uusi pelaaja joukkueessa on myös viime viikonloppuna kotiyleisölle esittäytynyt uusi keskitorjuja, LiigaPlokissa syksyn pelannut Pilvi Kettunen, 23-185. Hänellä on jo paljon kokemusta Mestaruusliigatasolla. Kolme kautta vierähti LP Viestissä mitalisateessa.
OrPo haki keskitorjujaa loukkaantuneiden keskipelaajiensa tilalle. LiigaPlokista löytyi halukas pelaaja siirtymään OrPoon. Seurat sopivat siirrosta hyvässä yhteishengessä.
– Siirto toteutui nopeasti ja helposti. Pääsin näin lähemmäksi kotiseutua Someroa, ja etäopiskelu Helsingin yliopistossa onnistuu paremmin Orivedeltä käsin, kun siellä pitää käydä tenttimässä. Opiskelen ympäristö- ja elintarviketaloutta, kertoo Pilvi.
Kettunen aloitti lentopalloharrastuksen 8-vuotiaana Someron Lentopallossa.
LP Viestissä Pilvi oli lähinnä vaihtopelaajan roolissa. Sama jatkui LiigaPlokissa. Toiveita isommasta roolista on nyt ilmassa.

Laurynin ja Pilvin otteita pääsee kotihallissa seuraavan kerran näkemään vasta 1. helmikuuta LP Vampulaa vastaan. Seuraava liigapeli OrPolla on Nurmossa, kun Jymy kohdataan sunnuntaina12. tammikuuta.