Länki-Äijät loihtivat kylänraitin puutorsoihin siistimpää jälkeä ja suojaa sieniltä

Anne Kotipuro 30.01.2020 17:05 | Lähetä palautetta artikkelista
Lentopalloilijan raameilla ulottuu aika ylös oksankohtia suojaamaan, näyttää Juha-Pekka Kärkinen. Harri Hiivalan traktorin perävaunun päällä Samuli Laurila ja ympärillä ainakin Etvi Andelin (selin) ja Ilpo Järveläinen.

Talkoot veivät runsaat kaksi tuntia, kun Eläkeliiton Längelmäen yhdistyksen miesalajaosto Länki-Äijät kävi läpi kylänraitin puut ja hoiti niitä hellästi taannoisen Destian urakoitsijan kaltoinkohtelun jäljiltä.

Perusteluna oksien krouville karsimiselle oli tienhoidon vaatima vapaa tila. Tätä eivät Länki-Äijätkään kiistä, mutta työhön käytetty kone vain teki turhan pahaa jälkeä. Siksi he parantelivat karsinnan jälkiä siististi sahalla ja lopuksi sivelivät joka ikisen sahatun oksanpään terva-vernissaseoksella, jotta sienitaudit eivät heti iskisi kauniisiin puihin. Moni pitää nitä kylänraitin komistuksena.

Ylimpänä asiantuntijana puiden hoidossa luotettiin metsänhoitaja Yrjö Vähätupaan. Pieni lumituiskukaan ei työtä haitannut, kun välineinä olivat erilaiset moottorisaha, käsisahat ja yksi akkukäyttöinen sahakin. Jäljet siivottiin tietenkin saman tien, kuten oli jo kertaalleen siivottu edellisen karsinnan jäljiltäkin.

Komea kolonna eteni iltapäivän aikana jäähallilta ensin Längelmäentien vartta ja siitä Länkipohjantien laitaa Salen kohdalle asti. Sen jälkeen äijille ja oksienkeruussa auttaneelle Längelmäen Hennalle, Tuula Laurilalle, maistuikin jo Eija Helpiölän keittämä talkooruoka Hiukkaalla.

 

Lisää Länki-Äijien talkootempauksesta ensi viikon lehdessä!