Lääkkeiden saatavuushäiriöt eivät anna aihetta paniikkiin

Oriveden Sanomat 27.07.2019 09:51 | Lähetä palautetta artikkelista
Proviisori Sari Kanerva osoittaa itsehoitotuotteiden kohdalla olevia tyhjiä kohtia. Flunssa- ja särkylääkkeissä on ollut saatavuusongelmia.

Lääketukkujen puutoksista johtuvat lääkkeiden saatavuushäiriöt ovat olleet pinnalla lähiaikoina, mutta ainakaan vielä tilanne ei Orivedellä ole hälyttävä. Saatavuus suoraan hyllystä on Orivedellä 98,2 %.

– Suomessa kaksi isoa lääketukkua toimittavat valtaosan lääkkeistä. Jos tukuilla ei ole tavaraa, sitä ei saa apteekkeihinkaan, Oriveden apteekin hoitaja ja proviisori Sari Kanerva selittää.

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea tiedottaa verkkosivuillaan lääkkeistä, joiden saatavuudessa on ongelmia. Ongelmia on ollut sekä itsehoito- että reseptilääkkeiden saatavudessa.
Useimmille lääkkeille kuitenkin löytyy korvaava tuote, ja joitakin elintärkeitä lääkkeitä apteekit säilyttävät suurempia varastoja.

Saatavuushäiriöt ovat harmittaneet asiakkaita Orivedellä.
– Kannattaa ainakin varautua ajoissa, jos huomaa, että reseptilääke alkaa olla lopussa. Paniikkiin ei ole syytä, me yritämme aina hoitaa asian, Kanerva neuvoo.

Lue lisää lääkkeistä 31.7. ilmestyvästä lehdestä!

Anna Weckström