Kylmää kyytiä OrPolle Salossa

Anne Kotipuro 25.03.2019 21:41 | Lähetä palautetta artikkelista

Kolmannessa Mestaruusliigan välierässä Salohallissa tarjottiin maanantai-iltana OrPolle kylmää kyytiä, sillä kotijoukkue vei pelin erin 3–0 (25–13, 25–20, 25–22).

Paikalla olleet raportoivat perusongelmaksi, että OrPon vastaanotto ei toiminut. Kun passari Handley joutui juoksemaan pitkin kenttää, passitarkkuus kärsi ja hyökkäyskin jäi tehottomaksi. Torjunnoissa OrPo oli kuitenkin vahvempi 10–4.

Kertu Laak, tehot 18/+12, ja Lena Lymareva-Flink, 12/+10, hakkasivat taas palloa verkon yli niin, ettei heitä saatu aisoihin. 

Sen sijaan Lena Prokopenko jäi tehoihin 7/-6, ja hänet hyydytettiin pommittamalla häntä aloituksilla. Kun pallot eivät nousseet, edellisessä välierässä loistanut Prokopenko siirrettiin kolmoserässä vaihtopenkille. Tilalle tulivat nuoret Tuuli Kukkonen ja Lotta Piesanen.

OrPon parhaimmistoa oli Erica Handley, 6/+5, joka torjui viidesti, eniten Orpottarista, Netta Rekolallekin torjuntoja kertyi neljä.

Vasta kolmoserässä OrPo pystyi antamaan jonkinlaisen vastuksen kotijoukkueelle. Erä oli jopa tyrkyllä OrPolle vielä tilanteesssa 19–19, mutta erävoitto kaatui omiin virheisiin.

Vastaanottoprosentiksi OrPolle jäi 32, kun kotijoukkueen prosentti oli 56. Ässät menivät LP Viestille 10–6.

Keskiviikkona on OrPolla näytön paikka kotihallissa alkaen kello 18.30, sillä LP Viesti johtaa nyt välieräsarjaa 2–1 ja on enää yhden voiton päässä finaaleista.

Yllätys fanimatkalaisille oli, että Salosta sisämaahan ajettaessa oli lunta maassa ja tie jäässä.

Lisää pelistä keskiviikon lehdessä.