KVL-Tekniikka hakeutui yrityssaneeraukseen

Vesa Kangas 07.04.2015 13:20 | Lähetä palautetta artikkelista

KVL-Tekniikka Oy on hakeutunut yrityssaneeraukseen rahoitusvaikeuksien vuoksi. Hallintojohtaja Ilona Pykäläisen mukaan yrityksen joitakin toimintoja joudutaan todennäköisesti supistamaan tai ulkoistamaan.
– Saneerauksen tavoitteena on varmistaa yrityksen toiminnan jatkuminen. Tampereen käräjäoikeudelta on saatu päätös saneerausmenettelyn aloittamisesta. Saneerausasiamiehen kanssa laaditaan nyt tarkempi saneerausohjelma, Ilona Pykäläinen kertoo.
KVL-Tekniikka Oy on kasvanut viime vuosina nopeasti. Se on tehnyt yritysostoja ja investointeja, joita on rahoitettu pitkälti kassavaroilla. Nyt kassavarat ovat käyneet vähiin.
– Viime vuosi on ollut meille tiukkaa aikaa, niin kuin se on ollut monille muillekin. Kassavarat ovat pienentyneet myös alamme kausiluontoisuudesta johtuen, Pykäläinen sanoo.
Yrityksen tilauskanta on edelleen hyvä. Saneeraus ei vaikuta jo tehtyihin sopimuksiin. Myös yrityksen tytäryhtiöt jatkavat toimintaansa normaalisti.
– Saneerauksella pyritään saamaan maksuaikaa yrityksen nykyisille veloille. Asiamies puntaroi yrityssen johdon kanssa keinot, joilla tästä selvitään, Pykäläinen sanoo.
Saneerausmenettelyn vaikutukset henkilöstöön ovat vielä auki. Yrityksessä on menossa yt-neuvottelut. Henkilöstöä KVL-Tekniikalla on yli 200.