Kuusamo tarrasi pronssiin erin 3–0, tiistaina taistelu jatkuu

Anne Kotipuro 31.03.2019 22:16 | Lähetä palautetta artikkelista

OrPo matkusti viikonloppuna Kuusamoon ensimmäiseen lentopallon Mestaruusliigan pronssiotteluun. Kotijoukkue aloitti vahvasti ja vei sunnuntain ottelun 3–0 (25–19, 25–21, 25–21).

Taistelu oli paikoitellen tasaväkistäkin, mutta Pölkky Kuusamo peliä silti hienokseltaan vei useammankin pisteen erolla. 

 

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Pölkyn passari Jennifer Nogueras ja OrPosta hakkuri Nelli Rantanen, jolla syöttöruudussa oli hyvä ilta. Pelin jälkeen Nelli tunnusti, että joukkueella eivät olleet jalat mukana sunnuntain pelissä.

Saara Holm vaihdettiin kentälle ensin Nellin tilalle hakkuriksi ja toisessa erässä  Duganin tilalle. Hän jäi kentälle lähes loppuun asti, ja pelasikin hyvin. Myös Emilia Putkisaari otettiin useamman kerran avuksi vastaanottoon, ja Maria Tuominenkin kävi kentällä passaamassa muutaman pisteen.

Pölkyn tehokkaimpia olivat Adeja Lambert 18/+12, Trine Kjelstrup 16/+9 ja Mia Swanegan 9/+2.

OrPosta Nelli Rantanen keräsi 10/+4 pistettä. Saara Holmin tehot olivat 8/+8 ja Tiana Dockeryn 8/+5.

 

Kakkospassari Maria Tuominen, joka on vieraspeleissä joukkueen kapteeni, kertoi bussista kuulumisia. Hän totesi, että molemmat joukkueet haastoivat hienosti välierävastustajansa, mutta nyt on jo katseet käännetty pronssiotteluihin.   

– Vastustajalla tiedettiin olevan kova hyökkäys, jota oli tarkoitus omalla torjuntapuolustuksella tylsyttää – varsinkin kovimpia tykkejä Kjelstrupia, Lambertia ja Swanegania, mutta he olivat tänään tehokkaita. Lähellä kuitenkin oltiin moneen kertaan, ja etenkin kakkos- ja kolmoserä mentiin aika lailla rinta rinnan. Pitkällä erätauolla puhuttiin, että nyt kun menossa ovat kauden viimeiset pelit, ei tarvitse mitään säästellä.

Mantu kehuu, miten energisesti Holmin Sakke meni kentälle ja sai onnistumisia, mutta se energisyys ei vain tarttunut.

 

  Oma vastaanotto oli numeroiden valossa parempaa kuin Pölkyn, mutta heillä hyökkäys oli tehokkaampaa. Valmentaja on kyllä piirtänyt taktiikkakartat ja tiedetään, mistä hyökkäys tulee, mutta torjuntapuolustus ei ihan ollut sopusoinnussa, sitä on vielä tiistaiksi viilattava. 

– Henkistä taisteluahan tämä myös pitkälti on, tietää kokenut Maria Tuominen.

Hän lupaa, että tiistaina laitetaan kaikki mahdolliset energiat peliin, ja siihen toivotaan myös yleisön tukea. Kuusamossa oli äänekäs kotikatsomo, ja OrPon ainoa kannustus tuli vaihtopenkiltä, joten yleisön tuki on kotipelissä erittäin tärkeää. 

 

– Eiköhän tässä vähän koeteta nukkuakin. Aamukuudeksi menen töihin Lempäälään lähes samoilla silmillä, arveli Mantu iltakymmenen aikaan Oulun korkeudella.

Kuusamo metsästää ensimmäistä mitaliaan, ja pronssimitalit irtoavat kahdella voitolla. Pölkky Kuusamo tulee siis varmasti nälkäisenä tiistaina Orivedelle. Ehkä valmentaja Zvonkollakin on ehkä kalavelkoja entiselle joukkueelleen, joten taisteltava on, ettei hotellihuoneita Kuusamosta olisi turhaan torstaille varattu.