Kuusamo, Kuusamo, nyt kutsuu OrPoa Kuusamo

Anne Kotipuro 29.03.2019 13:38 | Lähetä palautetta artikkelista
OrPo tarvitsee tehokasta torjuntaa myös Kuusamoa vastaan. Tässä Erica Handley ja kapteeni Saara Lepistö torjuvat LP Viestin Lotta Piesasen hyökkäyksen keskiviikon pelissä. Kuva Juha Jäntti.

Melkein näin lauloi Danny aikoinaan, ja niinhän siinä kävi, että HPK otti viidennessä välieräkohtaamisessa paikan Mestaruusliigan finaaleihin LP Viestiä vastaan, ja Pölkky Kuusamo taistelee pronssista OrPon kanssa.

Ensimmäinen Pölkyn ja OrPon ottelu pronssimitaleista on heti sunnuntaina kello 17 Kuusamossa, ja toinen ottelu tiistaina Orivedellä. Mitalit irtoavat kahdella voitolla. Kolmas peli pelataan tarvittaessa torstaina Kuusamossa.

Moni piti Orivedellä peukkuja välierissä Kuusamon puolesta, jottei OrPon tarvitsisi lähteä rankalle Kuusamon reissulle.
Orpon joukkue ja valmentajat hyppäävät jo lauantaiaamuna bussiin ja ajavat Oulun kautta Kuusamoon, toivottavasti eivät silti aivan paikat jäykisty pitkästä istumisesta.

Kuusamosta ei torstai-illan pelissä Hämeenlinnassa ollut enää Hämeenlinnan Lentopallokerholle vastusta kuin ensimmäisessä erässä, sillä kotijoukkue voitti 3–0 (25–22, 25–9, 25–18).
Kolmatta erää Hämeenlinna johti jo 24–14, mutta Kuusamo selvitti neljä eräpalloa pisteiksi itselleen, ennen kuin peli katkesi Kuusamon hyökkäysvirheeseen.

Hämeenlinnan parhaat pistenaiset olivat Suvi Kokkonen, joka tehtaili 19/+16 pistettä, sekä Maeva Orle, jonka pistesaalis oli 17/+14. Mara Green jäi 8/+6 pisteeseen. Oriveden kasvatti Salla Karhu teki 5 hyökkäyspistettä ja syötti yhden ässän.
Pölkky Kuusamon pelaajat jäivät vähemmille tehoille: Adeja Lambert teki 12/+3 pistettä, kapteeni Trine Kjelstrup hyökkäsi 11/+7 pistettä ja Mia Swanegan 10/+5 pistettä.

Hämeenlinnan Lentopallokerho kohtaa LP Viestin neljännen kerran peräkkäin finaaleissa. Viime keväänä mestaruuden otti Hämeenlinnan, silloin vielä HPK:n nimellä, keväällä 2017 LP Viesti ja vuotta aiemmin Hämeenlinna.

OrPo on tunnetusti lämmennyt taistelemaan myös himmeämmistä mitaleista, pronssikin maistuisi mitalittoman välivuoden jälkeen. Aiemmilla kausilla pronssia on saatu 8 kertaa.