Kultavuoren 4B-läiset tuunaavat ja kierrättävät vaatteitaan

Anne Kotipuro 05.02.2020 13:08 | Lähetä palautetta artikkelista
Ahkerasti vaatteita kierrättävä ja tuunaava Kultavuoren 4B-luokka paljastaa kierrätysvinkkejään, taustalla opettaja Ulpu Siponen.

Kultavuoren luokkien yhteisen Erasmus-esittelyn jälkeen, josta juttua keskiviikon lehdessä, poikkesin vielä 4B-luokassa kysymässä vähän tarkemmin kierrätyksestä. Neljäsluokkalaiset sen jo osaavat!
– Meillä oli tuunaa vaatteesi -valinnaiskurssi, jolla ompelin repun vanhoista farkuista. Oli se vähän vaikeaa, myöntää Elsa Lenkkeri.
Daniel Korkiakoski ompeli vanhoista paidoista tyynyliinoja ja Elsa Keskinen teki paidoista kasseja. Tämä porukka ei varmaan paljon muovikasseja tarvitse!

Pieneksi jääneet vaatteetkin kiertävät tehokkaasti.
– Ne menevät pikkusiskolle, kertoo Sandra Sutinen.
– Ja äidin työkaverien lapsille, jatkaa Iida Sutinen.
– Ihan risat vaatteet laitetaan roskiin, parempikuntoiset UFF:n laatikkoon ja joskus niitä myydään Facebookissa, tietää Oskari Kymäläinen.
Aino Liuskan kotona ne viedään kirpputorille tai annetaan jollekin.
– Menevät meiltä pikkuserkulle, kertoo Emma Vehmas.
Viittaajia on paljon, joten vaatteet näyttävät kiertävän hyvin.

Sillä aikaa, kun toiset tuunasivat vaatteita, osa kokeili, miten kirjoitetaan ulkovaatteista sanoja. Luontotaidettakin tehtiin. Ja ekologista ruokaa.
Neloset kävivät myös ruokakaupassa haastattelemassa kauppiasta hävikin vähentämisestä.

Keväällä on tulossa ainakin tuunaa tavara -valinnaiskurssi ja luontopolkukurssi, jolla tehdään itse rasteja.
Näyttää siltä, että ympäristötietoisuudessa pojista ja tytöistä polvi paranee… Kai teillä jo lajitellaan roskat?

Kultavuoren neljäsluokkalaiset Oskari Kymäläinen ja Romeo Otabor esittelevät riemukkaalla videollaan vegepitsan valmistusta. Tässä maistellaan jo herkullista lopputulosta.

 

Kultavuoren ja Hirsilän kansainvälisessä Erasmus-projektissa uppoudutaan muun muassa energiantuotantoon, kierrätykseen ja hävikkiruoan vähentämiseen sekä tuunataan vanhasta käypää.