Koskisen perheen unelmatontti löytyi Orivedeltä

Kati Pääkkönen 28.01.2020 14:27 | Lähetä palautetta artikkelista
Julia ja Joni Koskinen ovat tyytyväisiä ratkaisuun päätyä asumaan Orivedelle. Vielä pitää hetki odottaa ennen uuteen kotiin muuttoa, nyt perhe asuu väliaikaisesti Rovastinkankaalla. Orivedelle perhe muutti Tampereen Tesomalta, jossa he asuivat kerrostalossa. Perheen koirakin vaikuttaa ratkaisuun tyytyväiseltä. Lapset Aapo ja Lilian ovat saaneet jo mukavasti naapurustosta kavereita.

Julia ja Joni Koskinen ovat tyytyväisiä uusia orivesiläisiä. Julia kuuli paikkakunnasta kehuja työkaveriltaan, ja vuosi sitten kevättalvella he kävivät katsomassa tonttia lähellä Karpinlahden koulua.

Julia ja Joni muuttivat lastensa ekaluokkalaisen Aapon ja eskari-ikäisen Lilianin kanssa ensin väliaikaiskotiin Rovastinkankaalle luhtitaloon, josta he pääsevät muuttamaan uuteen kotiin kesän alussa.

Nyt hyvälle luonnonkauniille paikalle on rakentumassa kovaa kyytiä puutalo, jota pariskunta rakentaa myös paljon itse. Kaikki tarvittavat peruspalvelut ovat lähellä. Rakennuslupa heltisi lähes saman tien, mikä tuntuu pariskunnasta uskomattomalta.

– Olemme aina halunneet luontoa ja rauhaa lähelle, lapsillekin tämä on oikea unelmapaikka. Minä olen kyllä kulkenut täällä ihan Naantalin aurinkona, Julia Koskinen hymyilee.

Aiemmin perhe asui kerrostalossa Tampereen Tesomalla, joten muutos on aikamoinen.

Joni kehuu kaiken helppoutta Orivedellä. Paljon on käytetty paikallisten yrittäjien palveluja.

– Voimme lämpimästi suositella Orivettä asuinpaikaksi. Kaikki toimii ja harrastusmahdollisuudet ovat hyvät. Poika käy kiekkokoulua täällä.

Viime kesänä perhe katseli jo kovasti paikkoja ja ehti tutustua ainakin Rönniin ja Ponimaahan.

– Kai me mennään Ponimaahan ensi kesänäkin, lapset huikkaavat vierestä.

Lue koko haastattelu rakentamisesta ja perheen Orivesi-ajatuksista 29.1. lehdestä!