Koirapuisto olisi kaupungille vetovoimatekijä

Kati Pääkkönen 14.01.2020 14:32 | Lähetä palautetta artikkelista
Lauriina Lehtonen ja Helmi, Tiina Lähteenmäki ja Molly sekä Mari Nurmia ja Ruusa haluavat koirapuiston Orivedelle. Yksi hyvä paikka heistä voisi olla palolaitoksen takana oleva alue Orivedentien varressa, koska asutusta ei heti ole lähellä. Jotta koirapuisto ei aiheuta häiriötä asukkaille, etäisyyden suositellaan olevan noin 100 metriä lähimmästä asutuksesta.

Oriveden koirapuisto ry ei luovuta, vaikka tekninen lautakunta ei keskustan nykyisiltä puistoalueilta pysty osoittamaan koirapuistoksi soveltuvaa aluetta. Viime vuonna kaupungille tuli muutamia aloitteita puiston rakentamiseksi.

Mikäli asemakaava-alueelle halutaan puisto, sijainti tulisi ratkaista asemakaavoituksella. Tekninen lautakunta päätti asiasta joulukuisessa kokouksessaan.

Koirapuistoa Orivedelle ajavan Oriveden koirapuisto ry:n puheenjohtaja Mari Nurmia on pettynyt lautakunnan päätökseen. Vuosien varrella koirapuisto on aika ajoin nostanut päätään.

Kaupunki on osoittanut vuokratontin Leppästentieltä, mutta haasteena on ennen kaikkea rahoitus. Vaikka alue on hyvä, sijaintikin on hiukan syrjässä.

– Sinne pitää mennä autolla eikä Nopakaan kulje tuonne. Lisäksi paikka on etenkin pienille koirille kivikkoinen. Koirapuisto pitäisi saada keskustaan kaikkien ulottuville, Nurmia sanoo.

Vaikka tekninen lautakunta ei puoltanut koirapuistohanketta, Oriveden koirapuisto ry pyrkii saamaan asian vielä uudelleen käsiteltäväksi kaupunginhallituksen kautta.

Lue lisää koirapuistosta 15.1. lehdestä!