Kirppu lähtee maailmalle tekemään sankaritekoja

Juha Jäntti 06.02.2020 14:14 | Lähetä palautetta artikkelista
Kirppu (Samuel Pulkkinen) auttaa matkallaan ystäväänsä siili Taneli Harmaista (Kari Honkanen) saamaan sävellyksensä talteen.

Kirppu-poika ei pidä siitä, että perheeseen syntyy pieni vauva, joka sotkee kaiken ja parkuu ja potkii. Kirppua myös suututtaa kaikenlainen pieni. Hän lähtee maailmalle tekemään suuria tekoja.

Kirpun matka maailman ääriin on Oriveden Teatterin musiikkisatunäytelmä, joka saa ensi-iltansa 9. helmikuuta. Näytelmä pohjautuu kirjailija Jukka Itkosen satukirjaan, josta kirjailija itse on tehnyt myös näytelmäkäsikirjoituksen. Suojalla nähdään nyt näytelmän kantaesitys.

Kirppu kohtaa matkallaan metsän eläimiä ja muita olentoja. Hän auttaa Siiliä kirjaamaan sävellyksensä talteen. Kissa myy Kirpulle voimajuomaa, joka ei ehkä ole ihan sitä, mitä myyjä lupaa. Pupujussit ja varikset seuraavat matkantekoa.

Ratkaiseva voimainkoetus on edessä, kun Kirppu haastaa leijonan kamppailuun. Ottelu ei pääty aivan siten, kuin ennalta voisi kuvitella.

– Tarina kertoo siitä, että me olemme kaikki erilaisia ja eri kokoisia. Se ei ole kuitenkaan tärkeää, kuka on vähän pienempi tai suurempi. Kirppu myös oppii matkansa aikana, että maailmalta ei etsimällä löydä mitään parempaa kuin oma koti, ohjaaja Kari Honkanen tiivistää esityksen viestin.

– Kuten näytelmän laulukin sanoo: Jos jotain suurta viisautta haet maailmasta, ei ole yhtään jättiläistä ilman pientä lasta.

Kirppua näyttelee jo kokenut teatterintekijä, 12-vuotias Samuel Pulkkinen. Hän pitää roolia mukavan oloisena ja hyvin itselleen sopivana.

– Laulaminen on ollut tässä haastavinta, mutta ne osuudet menevät onneksi vähän sovellettuina.

Päähenkilö kohtaa matkallaan monenlaisia hahmoja, joista jotkut ovat ystäviä, jotkut jotain vähän muuta. Vastaan tulee mietittävää ja erilaisia elämän pieniä ja suuria viisauksia.

– Kirppu näkee matkallaan, että kuka tahansa pystyy ihan kaikkeen kun vain haluaa. Hän ei kuitenkaan löytänyt sitä mainetta ja kunniaa, joita hän lähti etsimään. Kotona on lopulta parempi olla.

Lue lisää satumusikaalista 5.2. ilmestyneestä numerostamme.