Kirjoittajalukio siirtyy Oriveden lukioon

Vesa Kangas 14.04.2015 14:04 | Lähetä palautetta artikkelista

Ahlmanin koulun säätiön ylläpitämän Oriveden Opiston lukiokoulutus siirtyy syksystä 2015 asteittain Oriveden kaupungin lukion vastuulle. Syksyllä 2015 aloittavien kirjoittajalukion opiskelijoiden koulutuksen järjestäjä on Oriveden kaupunki. Lukio-opetus järjestetään nuorisolukion opetussuunnitelman mukaan.
Kirjoittamisen ja mahdollisesti äidinkielen opetus järjestetään edelleen yhteistyössä Oriveden Opiston kanssa. Oriveden Opisto vie myös päätökseen aiemmin aloitetut lukiokurssit. Aloittaville lukiolaisille tarjotaan mahdollisuus vuokrata asunto Oriveden Opiston kampukselta.
Haku kirjoittajalukioon tapahtuu erillishakuna Oriveden Opiston kautta 15.5. mennessä. Valinta tapahtuu näytetekstin, haastattelun ja perusopetuksen päästötodistuksen perusteella. Äidinkielen arvosanan tulee olla vähintään 8.
Kirjoittajalukion ensimmäiselle vuosikurssille otetaan enintään 20 opiskelijaa. Päätös opiskelijavalinnasta tehdään kesän alkupuolella.

Oriveden lukioon haettiin yhteishaussa, joka on jo päättynyt. Uusia lukiolaisia on ensi syksyksi tulossa yhteishaun kautta 55. Rehtori Simo Sinervon mukaan aloittaville luokille on mahdollista ottaa vielä muutamia oppilaita.
– Pari kiinnostunutta on jo haun jälkeen ilmoittautunut. Kannattaa ottaa nopeasti yhteyttä, jos haluaa mahtua mukaan, Sinervo kehottaa mattimyöhäisiä.
Kaupunginhallitus kirjasi asiasta päättäessään tavoitteeksi, että kirjoittajalinjalaiset pystyttäisiin sijoittamaan Oriveden lukion normaalien luokkien yhteyteen, koska se olisi taloudellisesti edullisin tapa organisoida lukioiden yhdistyminen. Lukioon tulijoita on kuitenkin niin paljon, että kirjoittajalinjalaiset aloittanevat omana ryhmänään.
Oriveden lukion opiskelijamäärä on kasvussa. Sinervo laskee, että lukiolaisten määrä voi nousta jopa 190:een, jos kirjoittajalinjalle saadaan 15–20 opiskelijaa.