Kirja via kuvia kirjastoon

Hannele Havas 25.08.2016 10:25 | Lähetä palautetta artikkelista
Oriveden Taidehuoneen Kirja via kuvia - näyttely haastaa lukemaan kuvaa. Kuvassa Laura Lehtisen teos Nimetön.

Oriveden Taidehuoneen näyttely avautuu Oriveden kirjastossa perjantaina osana Taiteiden yön tapahtumaa.

Mukana ovat taiteilijat Eija Isojärvi, Tom Linkopuu, Laura Lehtinen, Paula Nurminen ja Tuija Suutari.

Luvassa on tuttuun tapaan taidetta ja erilaista ohjelmaa, muun muassa Akkanaisten laulua ja Oriveden Opiston Uuden Kirjan Päivien kirjailijoiden luentaa. Kävijöille tarjoutuu myös mahdollisuus tavata taiteilijoita paikan päällä.

Avajaisia vietetään kello 17-21 välisenä aikana. Näyttely on avoinna 24.9. asti kirjaston aukioloaikoina.

Oriveden Taiteiden yö 26.8. starttaa jo aamupäivällä Iloisella toimintapäivällä. Tapahtuma on suunnattu kaiken ikäisille erityistä tukea tarvitseville henkilöille.

Tapahtumassa pääsee tutustumaan erilaisiin toimintapisteisiin, muun muassa monenlaisiin liikuntalajeihin, sirkukseen ja taiteeseen. Oriveden liikuntahallissa vierähtää parituntinen alkaen kello 9.30.

Tilaisuuden järjestää Yhteisökameleontti-hanke, jonka tavoitteena on luoda harrastamisen edellytyksiä erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille Orivedellä. Hankkeessa ovat mukana Kehitysvammaisten palvelusäätiö ja Oriveden kaupunki sekä Tampereen Taidekasvatus ry.

Taiteiden yössä myös katutaiteillaan torin graffiti-työpajassa alkaen kello 17.30. Joonas-koululla on iltakuudesta lähtien askartelupaja ja pieni pihakahvila. Taitokeskuksen tiloissa voi tutustua kello 16–19 Kudontaan hurahtaneiden asiakastöiden näyttelyyn ja osallistua kaikille avoimeen yhteistaideteoksen pajaan.

Suojalla nautitaan monipuolisesta kattauksesta: on musiikkia, kuvataidetta, tanssia ynnä muuta. Illan huipennuksena on Lauluja näyttämölle –ryhmän kevään uusintaesityksestä Luokkakokous.