Kaupunginorkesteri, kaukana pönäkkyydestä

Anne Kotipuro 05.11.2019 15:45 | Lähetä palautetta artikkelista
Riikka Strandman, Pekka Piipponen ja Matti Rautio irrottelevat bänditreeneissä. Omalla laidallaan kuvan ulkopuolella kitaroi Juha Kuusisto, ja rumpali Jari Hildén on aidattu yhteen nurkkaan.

Oriveden kaupunginorkesteri kuulostaa juhlalliselta, mutta oikeasti se on muutaman kaupungin palveluksessa olevan soittopoppoo, jossa eivät frakinliepeet heilu, vaan meininki on bändiharkoissa hyvin leppoisaa. Seuraavaksi Kaupunginorkesteri tarttuu Laila Kinnusen tuotantoon konsertissaan isänpäivän alla.

Arvovaltaa kokoonpanolle toki tuo, että kitarassa on kaupunginjohtaja Juha Kuusisto. Se ei kuitenkaan kasvata pönäkkyyskerrointa, päin vastoin. Harkoissa kaupunginjohtaja soittaa instrumenttiaan sukkasillaan, hyvin keskittyneenä.

Lyhyt rupeama porukan treeneissä kertoo, että vahvaa musiikkitaustaa löytyy joka iikalta. Pekka Piipponen tuo särmää soittoon miehenkokoisella kontrabassollaan, ja Matti Rautio on tunnettu musiikkivirtuoosi kuorojen parista ja koulutunneilta. Tänään ei kuulemma Matilla soitto kulje, mutta maallikko ei sitä huomaa.

Orkesterin uusin jäsen on yhteiskoulun ja lukion rehtori Jari Hildén, jonka rekrytointi kävi Matin kertoman mukaan salamannopeasti. Joku oli tiennyt uuden rehtorin musiikkiharrastuksesta, ja välitunnilla Matti heitti vastaantulleelle reksille nopean kysymyksen:
– Mitenkäs se bossanova sinulta menee…
Rytmi löytyi saman tien reiteen läpytellen, ja asia oli sillä selvä.

Suurimman yleisönsä tähän asti kokoonpano sai elokuussa esiintyessään Yläkentällä kaupungin 150-juhlissa turnajaisten lämppärinä.

Lauantaina, isänpäivän aattona Kaupunginorkesteri säestää Suojalla kello 17 alkavassa konsertissa Riikka Strandmania, joka tulkitsee Laila Kinnusen tunnetuksi tekemiä lauluja.

Konserttiin on vapaa pääsy, joten Suojan seinät varmaan pullistelevat.