Katukuvan piristykseksi haettiin ideoita

Hannele Havas 31.10.2016 17:53 | Lähetä palautetta artikkelista
Matti Lankinen, Laura Lehtinen, Tom Linkopuu ja Toni Lastunen uhmasivat sadetta marketin edustan keltaisella alueella. Kävelyä jatkettiin liikuntahallille, josta löytyi potentiaalinen seinämaalauksen paikka.

Värikäs muraali liikuntahallin seinään. Idea ponnahti esille Oriveden tulevaisuusviikon lopulla pidetyssä katutaide-illassa Suojan yläkerrassa.

Vaikka oli jo pilkkopimeää ja vettä satoi, käveltiin paikan päälle katsomaan liikuntahallin Kääjäntien puoleista päätyseinää. Matkalla todettiin, että löytyyhän keskustan harmaasta asfaltista jo väripläjäys – keltainen alue marketin edessä. Sen tuntumaan näyttävät nuoretkin kokoontuvan koulupäivän jälkeen.

Kuvataiteilija Laura Lehtisen vetämän keskusteluillan tarkoituksena oli kerätä alustavia ideoita Oskon kevätkaudella pidettävälle katutaiteen kurssille. Kurssin tuotokset saisivat ilahduttaa orivesiläisiä ainakin Suomen 100-vuotisjuhlan ajan ja mielellään pitempäänkin.

Kevään kurssilla, jonne toivotaan vielä lisää osallistujia, ideoidaan, suunnitellaan ja tehdään katutaidetta. Mahdollisesti toteutetaan jotakin isompaa, mutta rinnalla on myös pienempiä tehtäviä. Ja olennaisena osana tietysti perehdytään lupakäytäntöihin.

– Olemme aina lähteneet omissa projekteissamme liikkeelle vastuullisuudesta ja turvallisuudesta, totesi satoja ihmisiä katutaiteen nikseihin opastanut Toni Lastunen. Hän ja Matti Lankinen tulivat varta vasten Tampereelta Orivedelle kuulemaan, mitä Suojalla puuhataan.

Lue lisää 2.11. lehdestä ja OS Plus -digilehdestä.