Kansanedustajat saivat Ysitie-terveisiä

Juha Jäntti 13.08.2019 16:22 | Lähetä palautetta artikkelista
Joukko Pirkanmaan kansanedustajia viiletti bussikyydissä Orivedelle. Matkalla oli tarjolla tietoa tieosuuden uudistustarpeista. Bussin peräpuolella olivat kuulolla Sami Savio (ps), Arto Pirttilahti (kesk), Jukka Gustafsson (sd), Pauli Kiuru (kok) ja Jouni Ovaska (kesk).

Pirkanmaan kansanedustajien perinteinen kesäretki suuntautui tällä kertaa Orivedelle kaupungin 150-vuotisjuhlan kunniaksi. Täyteläinen tiistaipäivä sisälsi kevyemmän ohjelman lisäksi tuhdin annoksen tietoa Ysitien ongelmista ja uudistustarpeesta.

Tieasiat käytiin läpi kahden kaupunginjohtajan yhteisvoimin. Oriveden Juha Kuusisto ja Kangasalan Oskari Auvinen pitivät huolen siitä, että Ysitiellä liikkujien todellisuus tuli retkeläisille selväksi. Tampereen ja Oriveden välinen tieosuus on ruuhkainen ja vaarallinen, ja tilanteeseen pitää saada korjaus.

Rahoituksen saanti mittavalle tienrakennushankkeelle on kaikkea muuta kuin helppoa. Maakunnan kansanedustajat ymmärtävät uudistuksen tärkeyden, mutta sama ymmärrys olisi saatava laajemminkin valtakunnan päättäjien tietoisuuteen. Siinä on Pirkanmaan väelle todellinen tekemisen paikka.

Retkeläiset tutustuivat liuskekiven käsittelyyn Liuskemestareiden louhoksella. Siellä oli tilaisuus ihmetellä, miten louhoksesta tuodut lohkareet jakautuvat käsityönä kiilalla ja vasaralla lyöden siisteiksi ohuiksi levyiksi.

Matka jatkui edelleen Saunatalon kautta Rönniin ja siitä päivän päätteeksi Taidekeskus Purnuun.

Lue lisää retken kuulumisista 14.8. ilmestyvästä numerostamme.

Kaupunginjohtajat Oskari Auvinen ja Juha Kuusisto kertoivat Ysitien ongelmista.

Retkeläiset tutustuivat päivän aluksi Liuskemestareiden liuskekivilouhokseen.