Kansalaisopiston kursseja voi nyt kokeilla maksutta

Hannele Havas 11.08.2016 11:00 | Lähetä palautetta artikkelista
Puukkojen ja erilaisten takoesineiden tekemisestä kiinnostuneille on kansalaisopistossa kaksi kurssia. Kuva Sanna Hellekoski.

Yhden kerran maksuton kokeilu on nyt mahdollista Oriveden seudun kansalaisopiston kursseilla.

– On paljon kursseja, joista ei voi olla selkeää ennakkokuvaa. Myös lasten kohdalla voi tulla tilanteita, ettei harrastusaikomus toteudukaan, sanoo Oriveden seudun kansalaisopiston rehtori Pia-Maria Ahonen.

Jos kokeilu johtaa perumiseen, se pitää tehdä kahden seuraavan arkipäivän aikana. Muuten kurssimaksu peritään kokonaan.

Opintoseteleitä voi edelleenkin hakea opinto-ohjelman lopusta löytyvällä lomakkeella. Rehtori harmittelee, että valtion opintoseteleihin myöntämä raha on entisestään kutistunut.

Opintoseteleitä voivat nyt hakea työttömät ja heidän alaikäiset lapsensa sekä eläkeläiset, joiden toimeentulona on ainoastaan kansaneläke.

– Rahaa ei valitettavasti riitä kaikille aiemmille kohderyhmille. Kansalaisopisto tulee sen verran vastaan, että joillekin kursseille pääsee puoleen hintaan.

Oskon opinto-ohjelmavihko esittelee lyhyesti myös muut Oriveden kaupungin elämänlaatupalvelut ja taiteen perusopetusta antavat toimijat.

– Esitteen teemana on Orivesi harrastaa. Tavoitteena onkin tuoda kaupunkilaisille kootusti esille harrastamisen mahdollisuuksia Oriveden seudulla.

Ilmoittautumisia on yhdenmukaistettu niin, että kansalaisopiston ryhmiin ja kaupungin ohjattuihin liikuntaryhmiin ilmoittautuminen alkaa samaan aikaan eli maanantaina 15.8. kello 7.30. Syyslukukausi alkaa 5.9.

Osko täyttää alkavana lukuvuotena 70 vuotta. Myös siitä ja Suomen satavuotisista ammennetaan inspiraatiota toimintaan.

Oskon alkavasta kaudesta laajemmin 10.8. lehdessä ja digilehdessä.